Perşembe, Nisan 18, 2024

İlk AMD Ryzen 2000 Serisi Anakart: Gigabyte Gaming 7 WiFi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Nihayet AMD Ryzen 2000 serisi anakartları CES 2018 fuarında görmeye başladık. İlk detay Gigabyte Gaming 7 WiFi anakartı ile karşımıza çıktı. Peki yeni Ryzen 2000 serisi anakartlar hem soket hem de performans açısından hangi değişiklikleri barındırıyor ? Gelin detaylara bir kaç dakikada yakından göz atalım.

Gigabyte Gaming 7 WiFi X470 Anakart

AMD’nin ikinci nesil Zen + tabanlı Ryzen 2000 serisi işlemciler, yeni nesil ileri teknoloji X470 anakartlar ile CES 2018 fuarında birleşiyor. Nisan ayında piyasada satışa çıkacak olan işlemciler, şirketin proje ortaklarından olan Gigabyte ile yeni anakart tasarımlarını CES’te paylaştılar.

Gigabyte’ın bu yeni Gaming 7 WiFi anakartı X470 yonga setinin üzerine kurulu olarak geldiği gibi, vahşi ve çekici tasarımı ile de dikkatlerimizden kaçmıyor. Ancak yeni gelecek nesil anakart serilerini de işin içerisine kattığımızda Gaming 7 beklenen premium özellikleri sunmuyor.

Gigabyte’ın oyun serisi anakartları arasına giren yeni model RGB aydınlatmaya sahip olduğu gibi, isminden de anlaşılacağı üzere yerleşik çift tabanlı AC kablosuz çip ile donatılmış. Üzerinde üç adet PCIe yuvası, iki adet PCIe x1 yuvası ve iki adet M.2 yuvası bulunuyor. Öte yandan mevcut Gigabyte X370 anakartlarda görmeye alışık olduğumuz en etkileyici VRM soğutma özelliğine de sahip.

Gigabyte X470 Gaming 7 Wifi 3 anakart

Gigabyte X470 Gaming 7 Wifi 3 anakart 004

BIOS Sıfırlama Derdi Sona Erdi

Anakartın arka I/O kısmında dört adet USB 3.0 portu, hızlı şarj için yüksek akımlı USB 3.0 portu, biri C tipi ve ikisi USB 2.0 olmak üzere iki adet de USB 3.1 portları bulunuyor. Ayrıca sisteme güç vermek, kapatmak veya CMOS‘u sıfırlamak için kolay erişim düğmeleri de bulunuyor. Yani hız aşırtma yaptığınız zaman işler ters gittiğinde anakartın üzerinde bulunan CMOS sıfırlama tuşuna basarak BIOS / UEFI sıfırlamış oluyorsunuz.

Eskiden hatırlarsanız Overclock fazla kaçtığında PC kilitlendiği zaman Windows kendisini açmıyor ve tek çare olarak diski söküp başka bir PC’de sıfırladıktan sonra tekrar kullanabiliyorduk. Gigabyte’ın bu olaya el attığı da gayet yerinde bir adım olmuş.

AMD Ryzen 2000 serisi için ilk X470 yonga setine sahip anakart modeli Gigabyte‘dan geldi. Açık konuşayım; ben ilk hamleyi ASRock’tan bekliyordum. Bakalım yeni modeller de CES 2018 aracılığı ile gün geçtikçe gelmeye devam edecek. Tabii ki biz de tüm detayları ile aktarmaya.

Gigabyte X470 Gaming 7 Wifi 3 anakart 004

Gigabyte X470 Gaming 7 Wifi 3 anakart 005

Gigabyte X470 Gaming 7 Wifi 3 anakart 003

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler