Cumartesi, Nisan 20, 2024

Infinix, 180W Thunder Charge Teknolojisini Duyurdu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Hong Kong merkezli akıllı telefon üreticilerinden Infinix, bu haftanın başlarında yaklaşmakta olan 180W Thunder Charge teknolojisini duyurdu şimdi ise şirket bu konuda daha fazla ayrıntı paylaştı. Geçen sene tanıtılan konsept aşamasında 160W Ultra Hızlı Şarj sisteminin aksine Thunder Charge, bu sene piyasaya çıkacak ve henüz adı açıklanmayan amiral gemisi segmentindeki bi akıllı telefonda kullanılmaya başlanılacak.

Yeni 180W şarj teknolojisinin amacı, sadece dört dakika içerisinde 4500 mAh kapasiteli bataryanın yüzde 50 oranında şarj olmasını sağlayacak. Infinix Note 12 VIP modelinde olduğu gibi maksimum hızda şarj olan bir Öfkeli Mod ve hala hızlı olan ancak sıcaklığı daha düşük tutan Normal mod olacak.

Şirket Thunder Charge teknolojisi hakkında kapsamlı ayrıntılar paylaştı. Seri bağlı iki adet 8C pil kullanılacak ve böylelikle her birinin yalnızca 90W güç sağlaması gerekecek. Bu oranlar halen oldukça çok fazla ve sıcaklığı minimum düzeyde tutmak için birkaç koruma katmanı ve verimlilik iyileştirmeleri sunacak.

Tüm şarj işlemi hem yazılım hem donanım tarafında kontrol altında tutulacak.

infinix 180w thunder charge
Infinix, 180W Thunder Charge Teknolojisini Duyurdu! 2

Infinix, pilin iç direncini yüzde 50’den fazla azaltan çok elektrotlu bir pabuç tasarımı oluşturmak için önde gelen pil üreticileriyle işbirliği kurdu. Bu iki pil, yüzde 99 dönüşüm verimliliğine sahip (Infinix’in şimdiye kadar kullandığı en iyisi) üç şarj pompasıyla şarj olacak. Bunlar üretilen ısıyı azaltacak, ancak güvenli çalışmayı sağlamak için halen yeterli değil.

Kablo orijinalliğinin doğrulanması özel şifreleme yongası!

Thunder Charge teknolojisi 111 adet yazılım ve donanım güvenlik mekanizmasına sahip olacak böylelikle yüksek sıcaklık, artan voltaj, elektromanyetik parazit ve benzeri gibi şeyler kontrol altında olacak ve şarj sırasında bir terslik yaşanırsa şarj işlemi direkt durdurulacak.

USB bağlantı noktasını, şarj çiplerini, pili ve diğer önemli konumları izleyen 20 sıcaklık sensörü vardır. Sistem, pil bozulmasını azaltmak için telefonun sıcaklığını 43°C’nin altında tutmayı hedefliyor.

Başka cihazları şarj edebileceksiniz ama…

Şarj kablosunun yükü kaldırabilmesini sağlamak için Thunder Charge, kablonun orijinalliğini doğrulamak için özel bir şifreleme yongası kullanacak. Farklı kablolar kullanılabilecek, ayrıca Infinix şarj cihazı diğer cihazları şarj etmek için de kullanılabilecek – ancak bu durumlarda güç 60W veya 100W ile sınırlı olacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler