Salı, Mart 19, 2024

Instagram, 16 Yaşından Küçük Kullanıcılara Düzenleme Getiriyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sosyal medya devi Facebook’a ait Instagram, uygulamayı gençler için daha güvenli hale getirmek için tasarlanmış değişiklikler getiriyor. Şu andan itibaren, platforma kayıt olan ve 16 yaşın (veya belirli ülkelerde 18’in altında) olan herkesin hesabı varsayılan olarak gizli halde olacak, ancak herkese açık duruma geçme seçeneği hala mevcut olacak. Bu yaşların altında olan ancak önceden kayıt olmuş ve herkese açık hesabı olan kullanıcılara ise onları gizliye geçmeye teşvik eden bir bildirim gönderilecek.

Instagram, bir süredir gençler için özel hesapları varsayılan hale getirme yönünde ilerliyor. Mart ayında, Instagram’a kaydolan gençlere özel bir hesaba sahip olmanın erdemlerini öven bir mesaj göstermeye başladı. Şimdi, varsayılanı özel yapıyor.

Reşit olmayan kişiler için reklamveren düzenlemesi

Şirket ayrıca, reklamverenlerin 18 yaşın altındaki kullanıcıları nasıl hedefleyebileceği konusunda da değişiklikler getiriyor. Daha önce, herhangi bir kullanıcı ilgi alanlarına ve etkinliklerine göre hedeflenebiliyordu; Facebook’un yalnızca kendi mülklerinden değil, internetten topladığı bilgiler, bireylerin internetteki gezinme geçmişini, uygulama kullanımını ve benzerlerini analiz ediyordu. Artık reklamverenler yalnızca yaşlarına, cinsiyetlerine ve konumlarına göre 18 yaşından küçük kullanıcıları hedefleyebilecek. Bu, Instagram, Messenger ve Facebook’taki kullanıcılar için geçerli olacak.

CD21 471 IG In line.0
Instagram, 16 Yaşından Küçük Kullanıcılara Düzenleme Getiriyor! 3

Instagram’da şirket, sorunlu kullanıcıların 16 yaşından küçük kullanıcılarla nasıl etkileşime girdiğini sınırlamak için daha fazlasını yaptığını söylüyor. Şirket, hesaplardan “potansiyel olarak şüpheli davranışı” tespit edebildiğini söylüyor. Bu, örneğin hesabın yakın zamanda engellenmiş veya daha genç bir kişi tarafından rapor edilmiş olabileceği anlamına geliyor. Bu şüpheli kullanıcılar, 16 yaşından küçük kullanıcılardan sanal olarak ayrıştırılacaklar: Keşfet, Reels veya Sizin İçin Önerilen Hesaplar sayfalarında 16 yaşından küçük hesaplar gösterilmeyecek ve başkalarının gönderilerinde 16 yaşından küçük kullanıcıların yorumlarını görmeyecekler veya 16 yaşından küçük kullanıcıların içeriği hakkında yorum yapamayacaklar.

Instagram Lite app
Instagram, 16 Yaşından Küçük Kullanıcılara Düzenleme Getiriyor! 4

Instagram’ın kamu politikası başkanı Karina Newton, NBC News’e verdiği bir demeçte, “Bir yetişkinin şüpheli davranışlar sergileyip sergilemediğini anlamaya çalışıyoruz. Yetişkin henüz kuralları çiğnememiş olabilir ama onlara daha derinden bakmamızı sağlayacak şeyler yapıyor olabilir.” dedi.

Instagram, daha önce bu kullanıcılardan birinden doğrudan mesaj aldıklarında gençleri uyarmak için şüpheli hesapları belirleme özelliğini kullanmıştı. Ayrıca, yetişkinlerin onları henüz takip etmeyen gençlere mesaj göndermesini de engelledi.

Facebook, Instagram’ı gençler için daha güvenli ve daha özel hale getirmeye çalışırken, aynı zamanda 13 yaşın altındaki çocuklar için ayrı bir uygulama geliştirmeye çalışıyor (Instagram’a kaydolmak için mevcut minimum yaş). Planlar ilk olarak Mart ayında BuzzFeed News tarafından bildirildi ve yaygın eleştiri ve şikayetlerle karşılandı.

Instagram’dan Newton, NBC News’e Instagram’ın 13 yaş altı uygulaması üzerinde hala çalışıldığını ve şirketin “ailelerin ve gençlerin ihtiyaçlarını” karşılamak için “çocuk gelişimi ve mahremiyet savunucuları uzmanlarıyla derinlemesine istişare içinde” olduğunu söyledi. Said Newton: “Aralar için ilgi çekici ve ebeveynler için işe yarayan bir şey inşa etmek istiyoruz.” dedi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler