Cuma, Nisan 19, 2024

Instagram, Hikayelerdeki Yazıları Artık Çevirebilecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sosyal Medya devi Instagram‘ın, bugün yaptığı duyuruya göre, hikaye gönderilerindeki metni otomatik olarak çevirmek için yeni bir seçenek uygulamaya ekleniyor. Artık hizmet, bir gönderide yabancı bir dil tespit ettiğinde, ekranın sol üst köşesinde, kullanıcıların altta bir çeviri görmek için dokunabilecekleri bir “Çeviriyi Gör” seçeneğini gösterecek. Instagram, yeni çeviri özelliğinin tüm dünyada kullanıma sunulacağını ve uluslararası bir kitleyle içerik paylaşımını kolaylaştırmak için şu anda 90’dan fazla dili desteklediğini söylüyor.

Uygulama araştırmacısı Alessandro Paluzzi tarafından daha önce geliştirildiği bildirilen özellik, artık Instagram hikayeleri ve geleneksel gönderiler arasında bir denklik olduğu anlamına geliyor. 2016 yılında Instagram, yorumlara, altyazılara ve kullanıcı biyografilerine otomatik çeviriler desteği ekledi, ancak bir ay sonra başlatılan hikayelere bu özelliği ekleyemedi.

Yeni özellik metni çevirebilse de Instagram, sesli çevirinin “şu anda” mevcut olmadığını söylüyor. Instagram, Mayıs ayında İngilizce hikayeler için otomatik altyazı özelliğini kullanıma sunmuş olsa da, şirket yüksek ihtimalle gelecek senelerde sesli çeviri desteğini de sunacaktır.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler