Perşembe, Nisan 18, 2024

Instagram Hikayelere “Reshare” Özelliği Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Facebook’a ait sosyal medya platformu devlerinden Instagram, karşılaştığınız ve beğendiğiniz tüm gönderilerle arkadaşlarınıza peşpeşe mesaj spamleri göndermenizi istemiyor. Bugün ise yapılan bir demeçte şirket, Hikayeler’de paylaşmayı biraz daha zor hale getirmek için bir test dönemine başlıyor.

Şirket, Hikayeler’e yerleştirilebilecek bir “yeniden paylaşma” etiketini test ediyor. Seçildiğinde, “son görüntülenenler” sekmesi karşınıza çıkıyor ve kullanıcıların son bir saat içerisinde Instagram akışlarında ve/veya keşfetlerinde gördükleri, kaydettikleri veya yayınladıkları gönderiler arasından seçim yapmalarına olanak tanıyor ve daha sonra hikayelerinde bunlardan seçim yaparak paylaşabiliyorlar. IGTV, Reels ekleyebilir ve videoları hikayenize koyabilirsiniz.

reshare.0
Instagram Hikayelere "Reshare" Özelliği Geliyor! 2

Yukarıdaki resme baktığımız zaman standart hikaye araçları sekmesine [Reshare] isminde bir başka etiket gelmiş bulunuyor. Önceden, hikayenize bir akış gönderisi paylaşmak istiyorsanız, bunu gönderinin kendisinden manuel olarak yapmanız gerekiyordu. Bu test, bu işlevin yerini alacak gibi görünüyor.

Bir Instagram sözcüsü konu hakkında verdiği bir demeçte, test aşamasında olan yeni özelliğin insanların akışta bir gönderi görüpte hikayelerinde kasıtlı olarak paylaşmadıkları ve daha sonra paylaşım yapmak istediklerinde kolayca erişim sağlayabilmeleri için tasarlandığını dile getirdi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler