Perşembe, Nisan 25, 2024

Instagram DM Bölümünden Direkt Alışveriş Dönemi Başlıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Instagram artık e-ticaret siteleriyle yarışır oldu. Öyle ki sosyal medya platformunu bir sanal mağaza olarak kullanan binlerce kullanıcı var. Tabii ki Instagram yetkilileri de bu durumun farkında. Platformun alışveriş konusunda daha kullanışlı olması adına sürekli yenilikler yapılıyor.

Çok kısa bir süre önce bu konu için yeni bir özellik daha duyuruldu. Duyuruya bakacak olursak Instagram’da DM üzerinden alışveriş dönemi başlayacak.

Yeni özellik sayesinde hem ürün satın almak isteyen kullanıcılar hem de ürün satmak isteyen satıcılar için büyük bir kolaylık sağlanmış olacak. Peki sistem nasıl işleyecek?

Instagram DM Bölümünden Alışveriş Özelliği için Detaylar

Sistemin temeli, Instagram’dan çıkmadan satış yapmaya dayanıyor. Mevcut sistemde bir ürünü beğendiğiniz zaman yine DM üzerinden ürün hakkında bilgi isteyebiliyorsunuz.

Satıcı ile görüşebiliyor ve sorularınızı da yöneltebiliyorsunuz. Fakat ürünü direkt olarak Instagram üzerinden ya da DM alanından satın almanız, ödemenizi yapmanız mümkün değil.

İşte yeni güncelleme bu sorunu çözecek. Instagram’da DM üzerinden, beğendiğiniz ürünü direkt olarak satın alabileceksiniz. Instagram’dan çıkmadan ürünün ödemesini gerçekleştireceksiniz.

Instagram

Meta Pay sisteminin de kullanılmasını sağlayacak yeni güncelleme sonrasında, ürün takibini de yine DM üzerinden yapacaksınız. Kargo takibi, değişim durumları gibi tüm takipleri bu bölümden yapmak mümkün olacak.

Tüm bu hizmetlerin kullanılması ve ödemenin de doğrudan Instagram üzerinden yapılması büyük oranda avantaj sağlayacaktır. Instagram’ın bir anda e-ticaret devlerine rakip olmasını bile sağlayabilir.

Instagram

Tabii ki sistem tüm dünya genelinde ne zaman kullanılmaya başlar bunu bilemiyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler