Cumartesi, Nisan 20, 2024

Instagram, IGTV Uygulamasını Emekliye Ayırdı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Meta’nın sahibi olduğu sosyal medya platformlarından Instagram, Facebook tarafından satın alındığı günden beri kullanılabilirliğini arttırmak ve daha fazla kullanıcıya ev sahipliği yapmak için her türlü yeni özelliği deniyor ve şirket TikTok ile nasıl rekabet edeceğini anladığı için geçmişte uyguladığı inovasyonlar arasında temizlik yapmaya başladı.

Instagram, yayımlamış olduğu son blog gönderisinde bağımsız olarak yayınlanan IGTV uygulamasını durdurulduğunu ve video tekliflerini sağlamlaştırmak için gerçekleştirdiği bir takım değişiklikleri resmi olarak duyurdu.

instagram videos reels
Instagram, IGTV Uygulamasını Emekliye Ayırdı! 2

Şirket her ne kadar IGTV uygulamasının durdurulduğunu belirtse de en son Ağustos 2021 tarihinde güncellenen uygulama halen daha Google Play Store üzerinden indirilebiliyor.

IGTV ilk kez piyasaya sürüldüğünde, Instagram’ın amacı daha uzun formatlı videolar ile YouTube ile rekabet etmekti. Bu nedenle uzun videolar için IGTV adında üçüncü bir uygulama piyasaya sürdü fakat ilerleyen zamanlarda IGTV’de yayınlanan videolar zamanla ana Instagram uygulaması dahil edildi.

Ardından şirket video paylaşımları konusunda çokça çalışmalar gerçekleştirdi videolar için sunduğu sekmeyi bir çok kez tamamen değiştirdi ve en sonunda Reels’ı piyasaya sürerek tüm video paylaşımlarını buraya dahil etti.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler