Cuma, Nisan 19, 2024

Instagram, Küfürlü Yorumları Engellemenin Peşinden Koşuyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternette her ne kadar iyi ve kibar olsakta terbiyeden yoksun, insanların kalbini kıran art niyetli insanlar ne yazık ki çok ve anonimliğinin istismarcı olma fırsatını her zaman değerlendiren insanlar daima var, bu da birçok kişinin sosyal medyayı terk etmesine neden olan sebeplerden bir tanesi.

Bu durum açık olmak gerekirse Instagram gibi sosyal medya devi şirketlerin çıkarına değil ve şirketin gönderilerinizdeki kötü niyetli yorumları engellemeyi kolaylaştırmanın yolları üzerinde çalışmasına ve kullanıcıların platformda refah içinde kalması için savaş vermesine neden oluyor.

Şu anda yeni gelen güncelleme ile Instagram’dan rahatsız edici yorumları gizlemesini ve belirli kelimeleri manuel olarak engellemesini isteyebilirsiniz. Tersine mühendis Alessandro Paluzzi, Instagram’ın yeni bir seçenek olan Daha fazla yorumu gizle üzerinde çalıştığını keşfetti ve “Etkin olduğunda, sık bildirilen kelimeleri içeren yorumlar otomatik olarak gizlenecek.”

instagram abusive comments 640x640 1
Instagram, Küfürlü Yorumları Engellemenin Peşinden Koşuyor 2

Bu özellik, muhtemelen kötüye kullanım içeren kelimeler içermeyen, ancak yine de çoğu kişi tarafından kötüye kullanım olarak kabul edilen yorumları gizlemek için yapay zekayı kullanacaktır. Özellik, Facebook onu tekrar kilitlemeden önce kısaca Android alfa kullanıcılarına sunuldu, ancak özelliğinin tüm Instagram kullanıcılarına sunulması için çok az bir süre kalmış gibi görünüyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler