Cuma, Nisan 19, 2024

Instagram Reels Artık Facebook’ta!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Facebook, sahibi olduğu sosyal medya platformu Instagram’a son bir yılda Reels adında bir özellik ekledi. TikTok’un işleyişine birebir benzeyen işlev maksimumum bir dakikalık kısa ve dikey videolar çekmenize olanak tanıyordu. Şirket şimdi Reels özelliğini ana platform Facebook’a entegre etti.

TikTok gün geçtikçe daha da popüler hale geliyor ve konsepti kendi platformuna uyarlayan rakipleri de kendi geliştirmelerini yaparak rekabeti güçlendiriyor. Artık Instagram Reels özelliğinin birebir aynısı Facebook üzerinde de kullanılabilir durumda.

Şunu kabul edelim ki, Reels bir TikTok klonu, Stories ise bir Snapchat klonuydu ve işte sorun şu ki artık büyük bir çoğunluk Snapchat’i hatırlamıyor. Facebook buradaki rekabeti kazandı. Şimdiye kadar ise şirket Reels ile birlikte TikTok’la oldukça mücadele ediyor gibi görünüyor, ancak galip gelebilecek mi? Bekleyip göreceğiz.

facebook reels 2
Instagram Reels Artık Facebook'ta! 2

Facebook Reels özelliğini merak ediyor ve deneyimlemek istiyorsanız biraz beklemeniz gerekecek çünkü başlangıçta pilot bölge olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde hem Android hem de iOS’ta kullanılabilir hale geliyor. Facebook’taki Reels müzik, ses, efektleri ve daha fazlasını içerecek ve bunları Haber Kaynağında veya Gruplarda paylaşabileceksiniz. Bir Reels görüntülerken, paylaşan kişiyi kolayca takip edebilir, videoyu beğenebilir ve yorum yapabilir veya arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler