Cuma, Nisan 26, 2024

Instagram Sahte Hesaplara Karşı Kimlik Doğrulamaya Geçiyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Instagram, bot ve sahte hesaplara karşı ne yaptıysa ne ettiyse kesin çözüm bulamadı. Ama uygulama bunun için her yolu denemeye devam ediyor. Şimdi sahte hesaplar ve bot odaklı olarak kullanılan hesaplara karşı farklı bir önlem daha başlıyor.

Yeni önlemlere göre artık bot ve sahte hesapları tespit etmek için yapılan incelemeler artırılacak. Bu incelemeler sonucunda, yapay hareketler içerisinde olduğu anlaşılan hesaplar gözetime alınacak ve bu hesaplardan kimlik doğrulaması istenecek.

Instagram, hesapları süresiz askıya alabilecek

İncelemeler sonucunda yapay hareketler içerisinde olduğu anlaşılan hesaplardan istenilen kimlik doğrulaması gelmezse, hesabın gönderileri arka plana itilecek ya da hesaba kullanım sınırları getirilecek.

Instagram kimlik dogrulama

Eğer hem doğrulama yapılmıyor hem de yapay hareketler devam ediyorsa, (bir anda çok fazla hesaba takip istedi göndermek gibi) bu durumda belirlenen hesap Instagram tarafından süresiz olarak askıya alınabilecek.

Askıya alınan bir hesabın yeniden açılması için ise kimlik doğrulaması bile yeterli olmayabilir. Instagram, sahte hesapları ve botları bu şekilde engelleyebilecek mi? Farklı görüşler var elbette ama çaba gösterildiği kesin.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler