Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Wayfair Skandalı ile Dalga Geçenlere Dava Açılıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerikan ahşap mobilya şirketi Wayfair hakkında ortaya çıkan korkutucu ve iğrenç “çocuk ticareti” iddialarının hemen ardından bu konu ile ilgili sözde sosyal medya üzerinde mizah yapan binlerce takipçili sosyal medya hesapları hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na müracaat edilerek suç duyurusunda bulunuldu.

Geride bıraktığımız haftalarda Amerika Birleşik Devletleri’nde hizmet vermekte olan bir e-ticaret sitesi Wayfair‘in sözde çocuk ticareti yaptığı iddiaları çıktı. Bu iddiaların hemen ardından skandal olaya ilişkin şaka amaçlı paylaşım yapan binlerce takipçili sosyal medya hesapları hakkında suç duyurusu başlatıldı.

Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nden avukat Caner Gücüyener açıklama yaptı.

2de85960956ba243d3c9e54c5a2dec13d288dcbf

Son günlerde ‘özgürlük’ adı altında çocuklarla ilgili yapılan paylaşımlar, suç işleme boyutuna gelmiştir. Ceza davası dışında bu tür paylaşım yapan sosyal medya hesaplarının kapatılması veya askıya alınması talebinde bulunduk” 

Konu ile ilgili Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi üyesi olan Avukat Caner Gücüyener, sosyal medya üzerinde binlerce takipçisi olan 5 sosyal medya hesabı ve bu hesaplara sahip olan kişiler hakkında 5 farklı suçtan dava açtı.

  • Suçu ve suçluyu övme
  • Müstehcenlik
  • Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme
  • Aşağılama
  • Cinsel taciz
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler