Perşembe, Mart 28, 2024

Trump, TikTok için Beklenen Adımı Attı

Paylaş

silkroad gaminggentr

TikTok, sosyalliği arttıran iyi bir uygulama mı yoksa gençlere zehir saçan bir baş belası mı tartışılır. Bu tartışma da bitmez. Milyonlarca kullanıcısı olmasına rağmen uzun süre TikTok için tartışmalar devam edecek gibi. Hatta yeni tartışmalara neden olacak gelişmeler yaşanıyor.

Trump’ın yaptığı yasak gelecek açıklaması ve peşi sıra gelen Instagram Reels hamlesi derken tartışmalar daha da körüklendi. Açıklamalar ve Instagram’ın rakip bölüm yayınlamasından sonra bu kez ABD Başkanı Trump bir karşı adım daha attı.

Trump, TikTok ve WeChat uygulamalarıyla iş yapılmasını yasakladı

Yaşanan gelişmeler ve açıklamalardan sonra zaten Trump’ın bir hamle yapması olası bir durumda. Herkes uygulamanın engelleneceğinin açıklanmasını bekliyordu ama biraz daha farklı bir karar çıktı.

Trump iki yeni kararname imzaladı ve hem Çin’in mesajlaşma uygulaması olan WeChat için hem de TikTok için iş yapma yasağı getirdi. Bu kararnameler kişileri ve kurumları engelleyecek. Hiçbir kişi ya da özel kurum, belirlenen iki uygulamayla herhangi bir şekilde iş yapamayacak.

Trump, TikTok

Alınan karar aklınıza bir şey getirdi mi? Gelmediyse ben söyleyeyim Huawei! Aynı kararla cezalandırılan ve kara listeye eklenen Huawei, hiçbir ABD firmasıyla çalışamıyor. Şimdi yaptırım sırası TikTok uygulamasında.

İki Çin uygulamasını veri gizliliği ile suçlayarak bu uygulamalarla iş yapılmasını engelleyen kararnamelerin kesin yürürlüğüne girmesi için ise bir 45 günlük zaman olduğunu da ekleyelim. Bu sürede belki uygulama satılır.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler