Cuma, Mart 29, 2024

Steve Wozniak, Google’a Dava Açtı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple’ın kuruculardan Steve Wozniak, YouTube’da meydana gelen Bitcoin dolandırıcılıklarının önüne geçmediği gerekçesi ile Google‘ı mahkemeye verdi. Wozniak mahkemeye verdiği dava dilekçesinde sert sözlere yer verdi.

Rahmetli Steve Jobs ile birlikte Apple’ı kuran Steve Wozniak, YouTube’u mahkemeye verdi. Alt şirket olduğundan dolayı otomatik olarak Google’da davalık oldu. Wozniak’ın internet devini mahkemeye vermesinin en büyük sebebi ise Bitcoin dolandırıcılığının önüne geçilmemesi.

Dava dilekçesinde Twitter’da var

İsminin sıkça bitcoin dolandırıcılığına meze olmasından dolayı Wozniak, bu içeriklerin kaldırılması konusunda şirkete peş peşe başvuru attığını dile getirdi. Wozniak mahkemeye yaptığı başvuruda YouTube ile birlikte Twitter’ı da mahkemeye verdi.

Öncesinde Bitcoin Dolandırıcılığı konusunun sorulduğu ve bu konu hakkındaki düşünceleri söylenmesi istendiğinde Steve Wozniak şu sözleri verdiği demeçte dile getirmişti:

“Elon Musk’a ve kendime ve başkalarına aynısı yakın zamanda YouTube’da oldu. Ortada uzun vadede bir saygınlık sorunu var ve kripto paralarını arayan pek çok kişiden gelen bize kızdıkları e-postalar okuyoruz. Gerçek sorun bu tür gönderilerin açık topluluk kuralları ihlaline rağmen ortaya çıkmasını engelleyecek, algoritmalara dayalı elle tutulur bir sistem yok. YouTube (Google) ve Twitter gibi firmalarda bir insana ulaşmakta bol şanslar” 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler