Cuma, Nisan 26, 2024

Instagram, Spam Hesapların Önüne Geçmeye Hazırlanıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Troll hesaplar ve takipçiler sosyal ağlarda önemli derece sorun yaratıyorlar, özellikle birçok kişi profillerini profesyonel nedenlerle herkese açık tutmayı tercih ederken bu insanların niyetini suistimal edebiliyorlar. Pek çok içerik üreticisinin ve influencerların evi olan Instagram, kullanıcıların istenmeyen takipçileri yönetmelerine yardımcı olmaya çalışıyor. Tersine mühendis Alessandro Paluzzi, Instagram’ın insanların gönderilerinizi görmesini engellemek için iki yeni araç üzerinde çalıştığını fark etti.

Birincisi, takipçileri teker teker engellemek yerine toplu halde bloke etme özelliği

Bu özellik, takipçilerinizin küratörlüğünü yapmak için çok daha az iş yapacaktır. İkincisi ise, yalnızca hesabı değil, o kişi tarafından oluşturulacak gelecekteki hesapları da engelleyebilme özelliğidir.

block stalkers again 697x900 1
Instagram, Spam Hesapların Önüne Geçmeye Hazırlanıyor! 4

Instagram’ın diğer hesapların aynı kişi tarafından oluşturulduğunu nasıl bileceği konusunda net bir fikir henüz yok, ancak muhtemelen bazı tespit teknikleri dahil edilecektir. Araçlar elbette Instagram’ın hali hazırda kullandığı herhangi bir gizlilik aracına ek entegre olacaktır, ancak daha önce de belirtildiği gibi, birçok kişi, herkesin yayınlarını görüntüleyebilmesini ve yorum yapmasını istememekle birlikte, kamuya açık bir varlığı sürdürmeyi tercih ediyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler