Cuma, Mart 29, 2024

Instagram, TikTok’a Önemli Bir Çalım Atmaya Hazırlanıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sosyal medya uygulamalarının kendi arasında bir savaş var. Bu savaşta kendisini gösteren temel platformlardan birisi de Instagram. Şu sıralar TikTok ile mücadele içerisinde olan uygulama, bu konuda önemli bir adım atmaya hazırlanıyor.

İçerik oluşturucuları için paylaşılan yeni rehberlerde ortaya çıkan detaylara göre, TikTok’un canını sıkacak olan yeni bir karar var.

Instagram, logolu ve filigranlı videolar konusunda uyarıyor!

Paylaşılan yeni rehberlere göre Instagram, başka bir uygulamada yayınlanmış olan logolu ve filigranlı videoların, dönüştürülerek ya da düşük kaliteli bir hale çevrilerek paylaşılmasını istemiyor. Yani bir paylaşımda logo ya da filigran gözükmesine karşı durulacak. İster videoyu dönüştürün isterseniz de kalitesiyle oynayın durum değişmeyecek.

Bu şekilde paylaşılan içeriklerin önerilmeyeceği ve haliyle öne çıkmayacağı da belirtilmiş durumda. Yani artık sürekli Reels videoları içerisinde TikTok üzerinden alınmış paylaşımları görmeyeceğiz. Mevcut paylaşımlar öne çıkarılmayacak.

Instagram

Tabii ki bu durumdan en çok etkilenen TikTok olacaktır ama farklı platformlar ve uygulamalar için de bu durum kötü bir gelişme olarak değerlendirilebilir. Instagram’ın bu yeni rehbere göre adım attığı düzenlemenin ne kadar geçerli ya da uygulanabilir olacağını göreceğiz.

Ayrıca bu videoların önerilmemesi de kullanıcıları ne kadar durdurur onu da bilemiyoruz. Yani paylaşım arka planda kalsa ve engellense bile TikTok videolarını bir şekilde eklemeye çalışanlar olacaktır.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler