Salı, Nisan 16, 2024

Instagram ve Facebook Çöktü! Reklam Verenler Zarara Uğradı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Instagram ve Facebook çöktü. Kullanıcılar sosyal medyadan uzak kalırken, reklamverenler ise zarara uğradı.

Dün akşam Instagram ve Facebook’a girmeye çalışan kullanıcılar bir deyişle kapıda kaldılar. Belirtilen sosyal medya platformalarına girmeye çalışan kullanıcılar hiçbir yere erişim sağlayamadılar. Herkes başta internetlerinde bir sorun olduğunu düşünsede asıl sorun platformların kendisindeydi.

Dün akşam gerçekleşen bir siber saldırıda Instagram ve Facebook çöküşe uğradı. Siber saldırı diyoruz ama söylentiler bunu gerektiriyor. Daha öncesinde veri paylaşımı nedeniyle davalar ile karşı karşıya kalan Mark Zuckerberg şimdide siber saldırıların odağı olmuş gibi görünüyor.

instagram taslak olarak kaydet 2

Instagram ve Facebook’taki kesinti reklam verenleride büyük zararlara uğrattı. Instagram üzerinden reklam vererek paylaşımlarını herkesle paylaşan kullanıcılar artık geçimlerinide buradan sağlıyor. Ancak bir ödeme yaparak aldığınız bu hizmetlerde kesinti yaşanması kişileri veya şirketleri etkiliyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan şirketlerden birisi olan Wonghaus bu çöküş ile 10 bin dolar zarar ettiğini ve zararın şirketi adına oldukça büyük olduğunu dile getirdi. 

Instagram ve Facebook’un çökmesi insanlara aslında telefonda bu uygulamalar olmayınca hiçbirşey yapmadıklarınıda gösterdi. Şahsen ben telefonu bir süreden sonra elime bile almadım. Bakalım Facebook ve Instagram üzerindeki bu çöküntüler devam edecek mi?

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler