Cuma, Nisan 19, 2024

Instagram Videolarına Otomatik Altyazı Özelliği Geldi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Meta’nın sahibi olduğu sosyal medya platformlarından Instagram‘ın Başkanlarından Adam Mosseri, platformun sonunda erişebilirlik konusunda videolar için otomatik olarak oluşturulan altyazılar özelliğine kavuştuğunu resmi olarak duyurdu. Mosseri, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda uzun süredir geliştirdikleri ve sağır ve işitme güçlüğü çeken bireyler için özelliğin kullanıma açıldığını belirtti.

İşitme konusunda güçlük çekiyor ya da sesi duyamayacak bir ortamdaysanız otomatik olarak oluşturulan altyazılar, videoyu izlemeniz konusunda büyük bir rahatlık sağlayacak. Daha öncelerinde bir içerik oluşturucusu videolarına altyazı eklemek istediğinde bunu zahmetli ve zaman alan bir şekilde manuel olarak gerçekleştirmesi gerekiyordu.

Türkçe dahil olmak üzere 17 dilde mevcut!

TechCrunch tarafından bildirilenlere göre, otomatik olarak oluşturulan altyazılar şu anda 17 dilde mevcut olarak kullanılabilir; İngilizce, İspanyolca, Portekizce, Fransızca, Arapça, Vietnamca, İtalyanca, Almanca, Türkçe, Rusça, Tayca, Tagologca, Urduca, Malayca, Hintçe, Endonezyaca ve Japonca.

Daha fazla dil seçeneği ilerleyen zamanlarda platforma dahil ediliyor olacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler