Perşembe, Nisan 25, 2024

Instagram’a Masaüstünden Paylaşım Yapma Desteği Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Instagram, kullanıcıların web sürümünü kullanarak bir masaüstü/dizüstü bilgisayardan resim veya video göndermesine izin vermeyen birkaç sosyal medya uygulamasından biri olma gibi sinir bozucu bir ayrıcalığa sahiptir, ancak bu yakında değişecek gibi görünüyor.

Facebook, Twitter ve benzer uygulamalardan farklı olarak, Instagram’a içerik göndermek, üçüncü taraf araçları kullanma yoluna gitmediğiniz sürece mobil uygulamayı gerektiriyor. Kullanıcılar, sosyal medya danışmanı Matt Navarra’nın sınırlamanın kaldırıldığını ortaya çıkardığını söylemesinden bilmekten memnun olacak. Özelliğin test edilmesinde görev alan kişilerden biri olan Navarra, masaüstü üzerinden oluşturulan ve yayınlanan Instagram gönderilerinin görüntülerini tweetledi.

Özellik şu an da test aşamasında

Instagram’ın sahibi olan Facebook, Bloomberg’e yaptığı açıklamada internet sitesi üzerinden gönderi paylaşma özelliği için yapılan testleri onayladı. Facebook Sözcüsü Christine Pai, “Pek çok kişinin bilgisayarlarından Instagram’a eriştiğini biliyoruz. Bu deneyimi geliştirmek için şimdi masaüstü tarayıcılarıyla Instagram’da bir Akış gönderisi oluşturma yeteneğini test ediyoruz.” dedi.

Testin bir parçası olup olmadığınızı öğrenmek için tarayıcınızda Instagram sitesine gidin ve sağ üst köşedeki simge tepsisinde yeni bir “artı” sembolü olup olmadığını kontrol edin.

Instagram, son zamanlarda mobil odaklılıktan uzaklaşıyor ve masaüstü için çokça fazla destek vermeye başlıyor. Doğrudan mesajlaşma geçen yıl kullanılabilir hale gelirken, 2017 yılında bilgisayar üzerinden hikayeleri görüntüleme desteği eklendi. Instagram’da veri bilimcisi olan Yorgos Askalidis, Direkt Mesajlar eklemesine atıfta bulunarak şunları yazdı:

“Masaüstü web sitesinin hafta içi ve gündüz (6am-2pm) kullanımının arttığını, yerel uygulamaların ise akşam saatlerinde daha fazla kullanıldığını görüyoruz. saatleri (5pm-7pm) ve hafta sonları.”

… Instagram masaüstü web deneyiminin yerel uygulamalardan etkileşimi yok ettiğine dair herhangi bir kanıt bulamadık. Aslında tam tersi – her iki arayüzü de kullanan kullanıcılar, her arayüzü özel olarak kullanan kullanıcılara kıyasla her arayüzde daha fazla zaman harcıyor.”

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler