Perşembe, Nisan 25, 2024

Instagram Reels Reklamları Kullanıma Sunuldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Instagram’ın Reels kısmında reklamlar görmeye hazır olun. Uygulamanın TikTok’tan ilham alan video sekmesi , bugün dünya genelinde reklamları dahil etmeye başlayacak. Tam ekran, döngüsel, 30 saniyeye kadar uzunluğundaki reklamlar tıpkı Reels videoları gibi görünecekler ve Reels akışında tıpkı TikTok gibi listelenecekler. Reklamlar, reklamverenin hesabının adının altında küçük bir “sponsorlu” etiketi ile ayırt edilebilecekler.

Instagram, Nisan ayında Avustralya, Brezilya, Almanya ve Hindistan bölgelerinde reklamları test etmeye başlamıştı. Instagram’ın bu yeni formatı bir gelir oluşturucuya dönüştürmek için gösterdiği hız dışında, uygulamaya daha fazla reklam girmesinde özellikle şaşırtıcı olan bir şey yok. Facebook ayrıca bu hafta Oculus Quest uygulamalarına reklam getireceğini söyledi.

Reels yalnızca Ağustos 2020’de piyasaya sürüldü ve bir kaç ay sonra birinci yılını dolduracak, şirket henüz yeni formatın gerçekte nasıl performans gösterdiğine dair ayrıntıları paylaşmadı. Ocak ayında Instagram lideri Adam Mosseri, The Verge ekibine verdiği demeçte formatın büyüdüğünü ancak şirketin “bundan henüz memnun olmadığını” söyledi. Bir Instagram sözcüsü, özelliğin şu anda “80’den fazla ülkede” aktif olarak bulunduğunu söyledi.

Instagram Reels
Instagram Reels Reklamları Kullanıma Sunuldu! 2

Bu arada, TikTok’un çok büyük bir kitlesi var ve reklamları o kadar başarılı oldu ki, Bloomberg’e göre şirket bir günlük devralma için 2 milyon dolara kadar ödeme yapmayı planlıyor. Ancak TikTok’un etkisi artmaya devam ederken (ve yasal tehdidi ertelenmeye devam ederken), Instagram hala Facebook’un desteğine sahip olmanın ve zaten devasa bir uygulamadan yararlanabilmenin büyük avantajlarını elinde tutuyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler