Cuma, Nisan 19, 2024

Instagram’dan Sonra Facebook’ta Beğeni Sayılarını Gizlemeyi Planlıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Instagram’ın izinden gelen Facebook, halka açık bir biçimde yayımlanan beğeni sayılarını gizlemeye gizlemeyeceğini test etmeye her an başlayabilir. 

Uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong, Facebook’un Android uygulamasının içerisinde paylaşımların herkesin beğenisini tam olarak gösteren bölümü gizleyen bir kod buldu. İddialara göre diğer kullanıcılar sadece birkaç reaksiyon emojisi görecek ve belirli sayıda insan yerine “[arkadaş] ve diğerleri” tarafından beğenildiğine dair bir not görecekler.

Facebook, bir internet sitesine verdiği demeçte, sayım gibi saklanacak bir test olduğunu düşündüğünü ancak testin henüz çalışmaya başlamadığını doğruladı.

 

 

Buna benzer bir çalışmayı Instagram platformu için bu yılın başlarında belirtmişlerdi ve test edilmeye başlanmıştı. Instagram için düşünülen bu projenin test aşaması daha fazla ülkeye genişletildiğinden beri şu ana kadar başarılı olduğuna dair işaretler var ve testin bir parçası olan insanlar bunu beğendiklerini söylüyor.

get facebook likes

Facebook aslında uzun zamandır kullanıyor

Benzeri bir on yıl boyunca önemli bir Facebook özelliği idi fakat bu gösterim şekli çok nadir bir biçimde gözüküyordu buna rağmen, kullanıcılar, paylaşımlarının yeterince beğenilip beğenilmediği konusunda endişelenmeye başladıkları için, kendilerini kötü hissetmelerinden şikayetçi olmaya başladılar. İnsanlar korkmayacakları şeyleri sevmeyebilirler veya iyi performans göstermeyen şeyleri silebilirler. Kamuya benzeyen sayımın kaldırılması bu baskının bir kısmını çözebilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler