Salı, Nisan 16, 2024

Intel Arc A Masaüstü Ekran Kartları için Modeller Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel Arc A serisi ekran kartları artık resmi. İlk olarak laptop modellerine gelen ekran kartlarını gördük ama Intel bununla sınırlı kalmayacak. Hemen sonrasında Intel Arc A masaüstü modelleri de tanıtılacak.

Bu yıl içerisinde tanıtılması söz konusu olacak masaüstü modellerinden ise neredeyse her hafta bir sızıntı geliyor. Daha önce kartların özellikleri konusunda birkaç bilgi sızmıştı.

Bu kez sızıntılar ise yeni seride kaç ekran kartı modeli yer alacağı üzerine oldu. Komachi isimli kaynaktan gelen bilgilere göre yeni seri model sayısı açısından bir hayli zengin olacak.

Intel Arc A Masaüstü Serisinde 7 Farklı Model Yer Alabilir

Paylaşıma bakacak olursak yeni serinin içerisinde 7 farklı model olacak. 77 olarak isimlendirilen serinin içerisinde ise iki ayrı versiyon olacak. Biri 16 GB olarak gelen ekran kartı, bir diğeri ise 8 GB olarak gelen ekran kartı olarak göreceğiz.

Kaçırmayın: Diablo Immortal ne zaman çıkıyor?

Serinin bu kadar zengin olması, Intel’in her kategoriye uygun ekran kartları sunacağını işaret ediyor. Yani fiyat performans odaklı, giriş seviyesi ve üst segment modeller olacaktır.

Intel Arc A

Bunu Nvidia’nın RTX 30 serisi gibi düşünün. Aynı seride RTX 3050 modelini de gördük RTX 3090 Ti modelini de.

Benzer bir durum Intel için de geçerli olacak gibi. Tabii ki en çok merak ettiğimiz en yüksek serinin özelliklerinin nasıl olacağı. RTX 3090 Ti gibi bir ekran kartıyla yarışacak Intel Arc modelleri gelecek mi gelmeyecek mi asıl merak konusu burası.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler