Perşembe, Nisan 25, 2024

Intel, Core i9 işlemcilerini Dizüstü Bilgisayarlara Taşıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Youtube incelemelerimiz de masaüstü bilgisayarlarda ara sıra kullandığımız Intel İ9 işlemcilerini diz üstü bilgisayarlar içinde üreteceğini açıkladı. Geçtiğimiz sene satışa sunulan i9 işlemciler   ilk “Intel’in şimdiye kadar ürettiği en iyi oyun ve yaratma işlemcisi” sloganı ile intel tarafından açıklanmıştı.

 

Bugün açıklanan en üst model, turbo desteği ile 4,8 GHz’e kadar hızlara ulaşabilen Intel Core i9-8950HK ve altı çekirdekli ve 12 pinli ilk mobil Intel işlemcisidir. Intel, önceki yedinci nesil Intel çiplerine göre yüzde %29’a varan genel hız artışı anlamına geldiğini iddia ediyor. Oyunlarda yüzde %41 iyileşme ve yüzde %59′a varan oranlarda daha hızlı 4K video düzenleme yapıldığını açıklamıştı.

i9 laptop

Daha önceki sekizinci nesil çiplerin (U serisi) aksine, bu yeni i9, i7 ve i5 Coffee Lake çipleri, şirketin H serisi serisinin bir parçası olarak üretildi.Yeni Coffee Lake çipleri ile birlikte Intel, daha geleneksel bellek sistemlerine kıyasla genel hızları artırmaya yardımcı olan sekizinci nesil mobil ve masaüstü yongalarına Optane belleği desteği ekliyor .Plus özellikli üretilen işlemciler Optane belleği destekli işlemci olduğunu belirtmekte.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler