Çarşamba, Nisan 24, 2024

iOS 16 Developer Beta 5 ile Pil Göstergesi Değişti!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Haziran ayında gerçekleştirdiği Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı (WWDC 2022) etkinliğinde yeni nesil işletim sistemlerinden iOS 16’yı tanıtan Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devlerinden Apple, önümüzdeki sonbahar döneminde iOS 16 başta olmak üzere tüm yeni nesil işletim sistemlerini kullanıma sunuyor olacak ve bugün geliştiricilere yönelik kullanıma sunulan Beta 5 sürümünde arayüz tarafında çok tatlı bir yenilik keşfedildi.

Şu anda Apple’ın pil simgesi, pil doluluğunu temsil edecek şekilde içi dolu ya da boş olarak çalışıyor ve eğer şarj durumuna gelirse de yeşil renge bürünerek içerisinde voltaj işaretini barındırıyor. Tabi ki pil yüzdesini Ayarlar menüsünden açıp üst çubukta gösterebilirsiniz fakat çentikli tasarıma sahip modellerde alan kıtlığı nedeniyle Kontrol Merkezi’ni açarak görmek mümkün olabiliyor.

Pil yüzdesi artık simgenin içerisinde!

ios 16 battery 2
iOS 16 Developer Beta 5 ile Pil Göstergesi Değişti! 2

Artık pil yüzdesi Batarya simgesinin içerisinde yer alıyor ve eğer Ayarlar üzerinden pil yüzdesini aktifleştirdiyseniz sürekli olarak gözüküyor. iPhone 12 mini ve iPhone 13 mini modelleri başta olmak üzere iPhone 11 ve ‌iPhone‌ XR modellerinde bu özellik kullanım dışı olabilir çünkü çentik genişliği iPhone 12 ve 13 modellerinde biraz daha minimal hale geldiğinden daha fazla alan söz konusu.

Tabi ki de ilerleyen zamanlarda ve iOS 16 tüm kullanıcıların erişimine sunulduğu zaman ve işletim sistemi nihai olarak tamamlandığı zaman bunu görüyor olacağız.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler