Cuma, Nisan 19, 2024

iOS Telefonlar, Android Telefonlardan Çok Daha Güncel

Paylaş

silkroad gaminggentr

Akıllı cep telefonu piyasasının en bilindik işletim sistemlerinden biri olan iOS, kullanıldığı cihazlarda güncel kalmayı başarıyor. En yakın rakibi olan Android’e göre çok daha yüksek bir kullanım oranına sahip olan Apple’ın en güncel işletim sistemi sürümü iOS 11, aktif Apple cihazların %76’sında kullanılıyor. Android’in en güncel sürümü Android 8’in kullanımı ise, rakibine göre çok düşük bir orana sahip.

Apple Cihazlar, Güncelliğin Hakkını Veriyor

Günümüz piyasasında akıllı telefon denildiğinde aklımıza iki işletim sistemi gelmekte. Bunların birincisi iOS, ikincisi ise Android.

Her iki tarafın da kendisine özgü avantajları ve dezavantajları bulunmakta. Genel itibarı ile Android işletim sistemi, kullanıcıya daha fazla özgürlük sunmasıyla öne çıkarken; iOS işletim sistemi, daha stabil bir akıllı telefon tecrübesi yaşatmakta.

Bu iki ismi güncellikleri konusunda ele alırsak, ortada büyük farklar oluşmakta. Bir akıllı telefon kullanıcısının en fazla önem verdiği konulardan biri olan güncel kalabilme; pek çoğumuzun bildiği gibi Apple cihazları öne çıkaran en büyük etkenlerden birisi.

iOS Telefonlar Android Telefonlardan Çok Daha Güncel İÇERİK jpeg

Bu hususta Apple’ın paylaştığı veriler, aradaki farkın ne kadar yüksek olduğuna dikkat çeker nitelikte. Öyle ki, arada neredeyse 15 katlık bir fark var.

Apple tarafından paylaşılan adaptasyon verileri, kullanımda olan Apple cihazların %76’sında en güncel iOS sürümü olan iOS 11’in kullanımda olduğunu gösteriyor. Rakibi Android’in güncel sürümünü kullanan cihazlar ise, piyasadaki tüm cihazların sadece %4.6’sını kapsıyor.

Bu verilerden anlıyoruz ki; işletim sistemi konusunda güncel kalmak isteyen kullanıcıların Apple markasını seçmesi, gayet doğru bir karar olacaktır.

Peki Bu Fark Neyden Kaynaklanıyor?

Bildiğimiz üzere Apple şirketi, ürettiği iPhone ve iPad cihazlar için özel olan iOS işletim sisteminin de üreticisi ve geliştiricisi. Yani şirket, bu işletim sistemini sadece kendi cihazlarında kullanmak üzere geliştiriyor. Bu sayede iOS işletim sistemi; piyasada, toplamda iki elin parmağını geçmeyecek çeşitlilikte akıllı cep telefonlarında ve tabletlerde kullanılıyor. Bu durumda şirket; geliştirdiği işletim sisteminin, ürettiği akıllı cihazlarda stabil çalışabilmesi için daha büyük özen gösterebiliyor.

Rakibi Android’e baktığımızda ise; sadece Samsung markalı cep telefonlarının bile tek tek sayılamayacak kadar fazla olmasından ötürü, geliştiricilerin zorlandığını tahmin etmek hiç de zor değil.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler