Çarşamba, Nisan 24, 2024

iPhone 14, A15 Bionic Kullanmasına Rağmen Performans İyileştirmesi Alacak!

Paylaş

silkroad gaminggentr

ShrimpApplePro tarafından yayımlanan raporlara göre standart iPhone 14 modelleri önceki modellerde kullanılan A15 Bionic yonga setini kullanmasına rağmen iPhone 13’e kıyasla performans iyileştirmeleri alarak daha iyi bir performans sunuyor olacak.

Apple analistlerinden Ming-Chi Kuo, Mart ayında yayımladığı bir rapor ile A16 Bionic yonga setinin yalnızca iPhone 14 Pro modellerinde kullanılacağını, Pro olmayan iPhone 14 ve iPhone 14 Max modellerinin önceki nesilde kullanılan A15 Bionic yonga setini kullanacağını öne sürmüştü.

A15 Bionic ya da güçlendirilmiş bir A15 Bionic kullanılacak

Bloomberg ekibinden Mark Gurman ise, Nisan sayısındaki bülteninde, standart ‌iPhone 14‌ modellerinin “geçen seneki A15 Bionic yonga setini kullanacağını veya onun başka bir sürümünü kullanacağını” iddia ederek, Kuo’nun tezini desteklemişti.

iphone 14 konsept
iPhone 14, A15 Bionic Kullanmasına Rağmen Performans İyileştirmesi Alacak! 3

Spekülasyonlara inanacak olursak bu durum, Apple’ın bugüne kadarki tüm en yeni iPhone’ları aynı yonga setiyle donatma stratejisinden farklı olacak. Örneğin, ‌iPhone 13‌ mini, ‌iPhone 13‌, iPhone 13 Pro ve ‌iPhone 13 Pro‌ Max’in tümü A15 yongasından güç alıyor fakat durum iPhone 14 serisi ile değişecek gibi görünüyor.

İç tasarım değişecek ve yeni bir hücresel modem kullanacak; bunlar performans artışını sağlayacak

a15 bionic
iPhone 14, A15 Bionic Kullanmasına Rağmen Performans İyileştirmesi Alacak! 4

ShrimpApplePro paylaştığı bir tweet ile, “bazı eski donanımları” elinde tutmasına rağmen, Pro olmayan ‌iPhone 14‌ modellerinin “‌iPhone 13‌ serisine göre hala bir miktar genel performans artışına sahip olacağını” belirtti. Bunun, diğer değişikliklerin yanı sıra yeni bir hücresel modem ve yeni bir iç tasarımdan kaynaklandığı bildiriliyor.

Bu performans iyileştirmeleri aynı zamanda daha yüksek bellek (RAM) kullanımını da içerebilir; iPhone 13’e kıyasla tüm iPhone 14 modellerinin 6GB RAM ile gelmesi bekleniliyor. ‌iPhone 14‌’ün yeni, daha verimli modeminin fiziksel olarak daha küçük olması, daha az güç kullanmasını sağlayacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler