Cumartesi, Nisan 20, 2024

iPhone 14 Lansmanı Ertelenebilir: Peki Neden?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ağustos ayı başı itibariyle Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Tayvan’a yaptığı ziyareti ve bu ziyaret nedeniyle Çin ile ABD arasındaki gerilimin arttığını mutlaka duymuşsunuzdur. Hatta bu artan gerilim nedeniyle Asya kıtasında birçok teknoloji şirketinin planları aksamaya başladı.

Son gelen raporlara göre iPhone 14 serisinin lansmanının erteleneceği belirtiliyor çünkü Tayvan merkezli çip üreticilerinden TSMC’nin en büyük müşterilerinden bir tanesi Apple ve şirket, iPhone modellerinin montajının yapıldığı Çin’deki Pegatron’a çip sağlıyor, Pelosi’nin mevzubahis ziyareti ise Çin-Tayvan arasındaki ilişkiyi kötüye götürdü.

Bu raporlara istinaden Tayvan ile Çin Cumhuriyeti arasında bir takım ticari yasaklara dair düzenlemeler getirildi ve bu durum ise donanımların tamamı olmasa da bir kısmının Tayvan’a geri iade edileceği ve nihayetinde ise iPhone 14 üretiminin gecikebileceği anlamına geliyor.

Apple ilk kez üretimini güçlü bir şekilde çeşitlendiriyor.

iphone 14 pch cover konsept
iPhone 14 Lansmanı Ertelenebilir: Peki Neden? 2

En kötü durumlardan birisi ise Pegatron’un Başkan Yardımcısı ile TSMC’nin üst düzey yöneticilerinden bazıları ziyaret sırasında Pelosi ile görüntülendi, bu sebeple Apple ve diğer ABD merkezli şirketlerin Çin ile Tayvan arasında daha şiddetli bir ticaret savaşı başlayabilir.

Apple, Tayvanlı ortaklarıyla halihazırda görüşmelerde bulunuyor ve “Tayvan’da Üretildi” veya “Çin Cumhuriyeti” etiketlerinin kaldırılmasını veya değiştirilmesini istedi. Ming-Chi Kuo’nun kaynaklarının Foxconn’un Hindistan fabrikasından 6.1 inçlik iPhone 14 birimlerinin çıkacağını iddia etmesi de şaşırtıcı değil.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler