Perşembe, Nisan 18, 2024

Oppo Reno8 Z 5G Resmi Olarak Tanıtıldı: Özellikleri Neler?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Uzun süredir hakkında sızıntılar ortaya çıkan Oppo Reno8 Z 5G, MariSilicon NPU ile birlikte bugün Oppo Tayland tarafından düzenlenen bir lansman etkinliğinde resmi olarak tanıtıldı. Yenilenmiş tasarım ve Şafak Işığı Altını isimli yeni bir renk seçeneği ile gelen akıllı telefon birçok açıdan Reno7 Z 5G ile benzer bir akıllı telefon.

Oppo Reno8 Z 5G; gücünü Qualcomm’un Snapdragon 695 yonga setinden alıyor ve Tayland pazarında 8GB RAM ile 128GB dahili depolama alanı ile birlikte satışa çıkıyor. Ön tarafta Full HD+ çözünürlüğe sahip 6.43 inçlik OLED ekran ve ekran altı parmak izi okuyucusu sunuyor.

Kamera donanımına bir bakalım

oppo reno8 z 5g kamera
Oppo Reno8 Z 5G Resmi Olarak Tanıtıldı: Özellikleri Neler? 2

Türkiye pazarına gelip gelmeyeceğini henüz bilmediğimiz akıllı telefon arka tarafta 64MP çözünürlüğünde ana kamera, 2MP çözünürlüğünde makro kamera ve 2MP derinlik algılayıcı sensöre sahip dikdörtgen bir kamera kümesi ile karşımıza çıkıyorken, ön tarafta f/2.4 diyafram aralığına sahip 16MP çözünürlüğünde özçekim kamerası ile birlikte geliyor ve kamera kümesi konusunda Reno7 Z 5G modeline oldukça çok benziyor.

Batarya ve yazılım

Akıllı telefon Reno8 serisindeki diğer akıllı telefonlar ile aynı tasarım hattını kullanıyorken içerisinde barındırdığı tüm donanımın ihtiyaç duyduğu enerjiyi 33W hızlı şarj desteğine sahip 4500 mAh kapasiteli bataryadan sağlıyor. Yazılım tarafına geldiğimiz zaman ColorOS 12.1 kullanıcı arayüzüne sahip Android 12 işletim sistemini çalıştırıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler