Cumartesi, Temmuz 27, 2024

iPhone 15 Pro, Tamamen Tuşsuz Gelebilir!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple ürünleri analisti Ming-Chi Kuo tarafından gündeme getirilen yeni bir iddiaya göre Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devlerinden Apple, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde (yani bir sonraki modellerde) fiziksel tuş kullanımını tamamen ortadan kaldırıyor olacak.

Ming-Chi Kuo’nun raporları ve iddialarına göre şirket, gelecek sene tanıtacağı modellerinde önemli bir değişikliğe gidiyor olacak ve bu değişiklikler arasında tüm fiziksel tuşların kaldırılması yer alıyor. Tabi ki böyle söyleyince “o zaman telefonu nasıl açacağız?” soruları akıllara geliyor gelin anlatalım.

Fiziksel tuşlar yerini Taptic Engine teknolojisine bırakabilir!

taptic engine apple
iPhone 15 Pro, Tamamen Tuşsuz Gelebilir! 2

Apple, ilk iPhone modelinden itibaren ekran tarafında “Home Button” isimli tek bir tuş kullanıyordu ve tuş birden fazla fonksiyonu yerine getirebiliyordu. iPhone 5 modeli ile birlikte bu tuşa parmak izi okuyucusu entegre edildi ve iPhone 7 modeline bu tuş fiziksel olarak çalışmaya devam etti.

iPhone 7 serisi ile birlikte bu ana ekran tuşu artık fizikselliğini yitirerek yerini Taptic Engine isimli teknolojiye bıraktı ve bu teknoloji sayesinde siz oraya dokunduğunuzda dokunsal geri bildirim vererek bir tuş hissiyatı sağlıyordu.

Yeni iPhone 15 Pro modellerinden itibaren ise ses kısma, ses yükseltme, sessiz moda alma ve güç tuşlarının da Taptic Engine teknolojisi ile değiştirileceği iddia ediliyor. Bunlar tabi ki de spekülasyonlardan ibaret fakat güçlü bir iddia olduğunu belirtmekte fayda var.

Bunların haricinde şirket, Taptic Engine yerine AirPods modellerinde kullandığı parmak sürtünmesi ile yapılan kontrolleri artık iPhone modellerine uygulayabilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler