Teknoloji devi Apple, 9 Eylül'de gerçekleştireceği lansman etkinliğinde yeni iPhone 18 Pro serisi ve katlanabilir iPhone Ultra modellerini piyasaya sürecek. Şirketin katlanabilen forma sahip ilk cihazı, aynı zamanda bu zamana dek en pahalı telefonu olarak da öne çıkacak.
Fakat ortaya çıkan son raporlar, iPhone Ultra'nın yüksek fiyat etiketine rağmen 5 kritik özellikten mahrum kalacağına işaret ediyor. "Pro" cihazlarda yer alan bazı özelliklerin maalesef ki bu modelde bulunmayacağı belirtiliyor.
Katlanabilir iPhone'da yer almayacak 5 özellik
Cihazın en büyük dezavantajlardan biri Face ID'nin olmaması olabilir. Katlanabilir kasanın tasarım özelliklerinden dolayı Apple'ın tam teşekküllü bir yüz tanıma sistemini entegre edemeyeceği iddia ediliyor.
Bunun yerine Apple, güç düğmesine entegre edilmiş Touch ID'ye geri dönebilir. Standart iPhone kullanıcıları için bu durum, özellikle de Face ID'nin uzun zamandır amiral gemisi modellerinde standart hale geldiği düşünüldüğünde, belirgin bir geri adım olarak görülebilir.
iPhone Ultra modelinin bir diğer tavizi ise kamera tarafında olacak. İddialara göre cihaz üst düzey bir akıllı telefon olmasına rağmen, ayrı bir telefoto lense sahip olmayabilir. Söylentilere göre ana ve ultra geniş açılı kameralar kalacak, ama optik zoom yetenekleri sınırlı olacak.
Öte yandan modelde Eylem Düğmesi, fiziksel SIM kart yuvası ve mmWave 5G desteği de bulunmayabilir. Apple'ın büyük olasılıkla eSIM'e yatırım yaptığı ve ek unsurların reddedilmesinin ince katlanabilir kasanın içinde yer açmaya yardımcı olacağı düşünülüyor. Ayrıca mmWave desteğinin olmaması, bu teknolojinin kullanıldığı ağlarda sınırlı bağlantı anlamına geliyor.
Yüksek fiyatı cep yakacak
Apple bu ödünlere rağmen iPhone Ultra'nın fiyatı konusunda katı bir tutum sergileyecek. Söylentilere göre cihaz, 2.000 doların üzerinde bir fiyat etiketine sahip olacak.