Cumartesi, Nisan 27, 2024

iPhone Xs Tanıtıldı! iPhone Xs Tüm Özellikleri

Paylaş

silkroad gaminggentr

12 Eylül Apple lansmanında iPhone Xs, Xs Max ve XR tanıtıldı. iPhone ile birlikte Apple Watch Series 4 tanıtıldı. Tasarımsal açıdan iPhone Xs ile X birbirine oldukça benzese de donanımsal açıdan epey fark var. 

iPhone Xs Donanım Olarak Neler Sunuyor?

iPhone Xs, 5.8 inç büyüklüğünde, 1125 x 2436 çözünürlüğünde, HDR destekli, 120 Hz tazeleme oranı sunan, 458 piksel yoğunluğunda OLED ekran ile geliyor. Ayrıca ekranda iPhone 8, 8 Plus ve X’de bulunan True Tone ve 3D Touch özelliği bulunuyor. Böylece ekranın rengi ve parlaklığı bulunduğunuz ortama göre otomatik olarak ayarlanıyor.

iPhone Xs’nin içinde bulunan A12 yonga seti 7 nm mimariye sahip. A12 yonga setinin içinde 2’si güçlü 4’ü verimli olmak üzere 6 çekirdeğe sahip. 4 çekirdekli Apple tarafından tasarlanan GPU, 8 çekirdekli yapay zeka için kullanılan Neural Engine bulunuyor. A12 yonga seti A11’e göre %50 daha az enerji harcıyor. CPU olarak A11’den %20 daha hızlı performans çekirdeği bulunuyor ayrıca GPU olarak A11’den %50 daha hızlı grafik performansı sunuyor.

iPhone XS tanitildi iste ozellikleri103255 2

Depolama / Ram

iPhone Xs bellek kapasitesi olarak 64/256 /512 GB seçenekleri ile gelecek. Tabi ilk olarak 512 GB depolamaya sahip telefonu Galaxy Note 9 ile Samsung çıkartmıştı. Artık 512 GB seçeceği iPhone’da olması gerekiyordu. Ne kadar gerekli orası tartışılır. 

Sızıntılara bakacak olursak 3 veya 4 GB bellek olması bekleniyor. Apple, iPhone’ların bellek miktarını açıklamadığı için cihazın satışa çıkmasını beklememiz gerek. 

4cd65e9cfa6950df6c533eb2043c50015b051c2a

iPhone Xs Kamerası Neler Sunuyor?

Arka kamera olarak iPhone X’deki gibi çift kamera tercih edilmiş. Huawei P20 Pro ise çift kamerayı yeterli bulmayıp üç adet kamera konumlandırmıştı. Apple ise cihazlarında çift kamerayı yeterli buluyor. Biri f/2.4 diyafram açıklığında telefoto diğer kamera ise f/1.8 diyafram açıklığında geniş açılı olmak üzere iki kamerası bulunuyor. iPhone Xs’nin arkada bulunan her iki kamerası da 12 MP olarak belirlenmiş. Her iki kamerada da Optik imaj sabitleyici ve 6 elementli lens kullanılmış.

Arka kamera ile 4K 60 FPS Stereo video kaydı ve 1080p 240 FPS ağır çekim video kaydı yapabiliyor. Ön tarafta ise f/2.2 diyafram açıklığında 7 MP geniş açılı lense sahip TrueDepth kamera bulunuyor. Üstelik ön kamera ile 1080p 60 FPS stereo video kaydı yapabiliyor. Ön kameranın yanında IR kamera ve nokta projektörü bulunuyor. Ayrıca Stereo ses kaydı ve stereo ses çıkışı sağlıyor.

iPhone Xs Diğer Özellikleri

Çift SIM kart seçeceği de bulunacak fakat ikinci sim sadece e-SIM olarak kullanılabilecek. Şu an Türkiye’de hiçbir operatör e-SIM desteği sunmuyor. Bu yüzden Türkiye’de çift SIM özelliğini kullanamayacaksınız. Bluetooth 5.0 desteğine ve daha gelişmiş LTE modeme sahip. Üstelik IP 68 sertifikasına sahip. Böylece 2 metreye kadar su geçirmeden kullanabilirsiniz. Ne yazık ki Apple su geçirmediğinin garantisini vermiyor. Bu yüzden cihaz su geçirdiğinde garanti dışı kalabilir.  Bataryası konusunda net bilgi yok ancak sızıntılara bakacak olursak 2716 mAh kapasiteli bir batarya bulunuyor.

iPhone Xs 14 eylülde ön siparişe açılıp sonrasında 21 eylülde satışa sunulacak. Fiyatı ise iPhone X ile aynı yani $999 olacak. Türkiye fiyatı ise kesin olarak belli değil. 

Yeni bir telefon alacak olsanız iPhone Xs’ye bu kadar para verir miydiniz? Yorumlarda belirtin. 

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler