Cuma, Nisan 26, 2024

İptal Edilen Apple Car için Tasarım Detayları Ortaya Çıktı  

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple’ın yıllardır dillerden düşmeyen bir projesi var. Firmanın yaklaşık 10 yıllık bir süredir otomobil geliştirdiği iddia ediliyor. Fakat araç projesi konusunda bu zamana kadar ne resmi bir açıklama geldi ne de Apple konu hakkında bir doğrulama yaptı. Nitekim geçtiğimiz ay da Apple’ın projeyi sessiz sedasız iptal ettiği ortaya çıktı. Projenin iptal edildiğinin ortaya çıkmasından sonra projeye ilişkin sızıntılar da gelmeye başladı. En son trafiğe çıksaydı aracın nasıl gözükeceğine ilişkin bazı bilgiler paylaşıldı.

İptal Edilen Apple Car Nasıl Gözükecekti?

Project Titan olarak isimlendirilen araba projesinde, beklenti aracın bir spor araba görünümüne sahip olması yönündeydi. Fakat sızıntılar hakkında yapılan paylaşımlar gösteriyor ki araç beklentilerden çok daha farklı olacaktı.

Mevcut seri üretimde olan araçların tasarımından çok daha farklı gözükeceği söylenen Apple Car’ın hem önünde hem de arkasında bombeli bir tasarım sunulacaktı ve aracın önü ile arkası arasında tasarım farkı olmayacaktı.

Ön kısımda çok ince LED ışıklara yer verilecekti ve VW ID Buzz konseptinde gördüğümüz yapıya çok benzer bir ön tasarım olacaktı. Aracın nasıl gözükeceğine ilişkin bu bilgiler üzerinden hazırlanan konsept görsellerini de hemen aşağı ekliyoruz.

İptal Edilen Apple Car

İç kısımda ise durum biraz daha farklı olacaktı. İç kısımda nispeten daha sade bir yapı görecektir ve aracın toplamda 4 ayrı ekranı bulunacaktı. Bunun dışında herhangi bir buton veya da tuş yerleşiminin olmayacağını da belirtelim.

Sonuç olarak bu bilgilerin ne kadar doğru ya da ne kadar yanlış olduğu konusunda hiçbir zaman net bilgi sahibi olamayacağız. Zira Apple’ın projeyi iptal ettiğini biliyoruz. Yeniden dönüş olur da Apple Car projesi canlanır mı onu zaman gösterecek. Zaten firmanın bu konuda resmi bir açıklaması ve iddiası olmamıştı.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler