Cuma, Nisan 19, 2024

İş Dünyasının Gözdesi: WeTransfer Nedir?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Öğrenciler sunum alışverişi yaparken, tasarımcılar büyük boyutlu grafik dosyalarını birbirleri ile transfer yaparken, iş insanları sektöre dair dosya alıp gönderirken çokça tercih ettikleri WeTransfer servisi nedir, ne işe yarar nasıl kullanılır?

Bulut teknolojisi ile çalışan dosya paylaşım servisi WeTransfer, diğer dosya paylaşım servisleri arasında en çok tercih edilen markalardan bir tanesi.

WeTransfer Nedir, Necidir?

KB boyutlu dosyalardan GB dosyalara kadar kullanıcıların kendi aralarında kolay bir biçimde dosya alışı ve verişi yapmasını amaç edinen, merkezi Amsterdam’da yer alan bu girişim 2009 yılında Bas Beerens ve Nalden isimli iki ortak tarafından kuruldu.

İş dünyasında insanlar genellikle birbirine dosya gönderirken mail servislerini tercih ederler fakat mail servislerinin belirlediği dosya boyutunun limitini aşan dosyalar göndermemiz gerekebiliyor.

Bu noktada hayatımızı kurtaran WeTransfer hem web sitesinden hem de mobil uygulaması ile her cihazda kullanım olanağı sağlıyor.

WeTransfer nasıl kullanılır?

Servisin masaüstü sitesine giriş yaptığınız zaman sizi çok sade ve minimal bir arayüz karşılıyor. “Dosya Ekle” düğmesinde maksimum 2GB’a kadar paylaşmak istediğiniz dosya/dosyaları seçip sonrasında göndereceğiniz kişinin elektronik posta adresini ardından kendi elektronik posta adresinizi yazmanız gerekiyor. Eğer isterseniz mail içerisine bir mesaj bile ekleyebiliyorsunuz.

Gerekli alanları doldurup dosyanızı seçtikten sonra “Aktar” düğmesine basarak yükleme işlemine başlayabilirsiniz. Aktarma işlemi bittikten sonra karşı tarafın mail adresine yüklemiş olduğunun dosyanın indirme linki ve eğer yazdıysanız mesajın bir mail ile iletiliyor.

“Sadece 2GB dosya mı?”

WeTransfer’in hem iOS hem de Android platformlarında mobil aplikasyonu mevcut. Genellikle akıllı cihazlar üzerinden dosya paylaşmak için yaratılan bu aplikasyonun en güzel avantajlarından birisi masaüstü sürümüne nazaran mobilde 2GB yerine 10GB dosya paylaşımına olanak sağlıyor.

Tamamen ücretsiz mi?

Tabi ki hayır! Eğer 2GB ve 10GB olan dosya limitlerini arttırmak istiyorsanız aylık 12 Amerikan doları ödeyerek WeTransfer Plus kullanıcısı olabilir ve 20 GB’a varan limite yükselebilirsiniz.

Limit yükseliminin yanı sıra Plus üyeleri kişiselleştirilebilir URL ve arka plan özelliklerine sahip oluyor. Şirketler ve markalar için gayet kullanışlı olabilecek bir özellik.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler