Cumartesi, Nisan 20, 2024

Joi Ito, MIT Media Lab’den İstifa Etti

Paylaş

silkroad gaminggentr

The New York Times’ın aldığı bir elektronik postaya göre, Cumartesi günü, Joi Ito, MIT Media Lab’da ki yönetici görevinden istifa etti.

Ito, gönderdiği elektronik postada şunları söyledi, “konuyu son birkaç gün ve hafta içinde çok fazla düşündükten sonra, Medya laboratuvarı Direktörü olarak ve Enstitünün profesörü ve çalışanı olarak istifa etmenin en iyisi olduğunu düşünüyorum.” 

“Medya Laboratuvarının Müdürü Olarak İstifa Etmenin En İyisi Olduğunu Düşünüyorum”

İstifa, Ito’nun laboratuvar ve MIT’ye önemli bir bağışçısı olan seri tecavüzcü ve milyarder Jeffrey Epstein’la olan bağları konusundaki endişelerinin artmasıyla geldi. Epstein, Ito’nun kendi girişim fonu dahil, yıllar boyunca MIT ile ilgili projelere 800.000 dolar bağışta bulundu.

JoiIto e1567916696744

15 Ağustos tarihinde Ito, Epstein’ın 2008’de bir reşit olmayan fahişe ile yatmak istediği için hapse atılmasının ardından gerçekleşen bir bağışçı olarak Epstein’ı bağışçı olarak yetiştirdiği için özür diledi. Yönetmenlik pozisyonu, özür dilemenin ardından bazı laboratuvar çalışanlarının şokta istifa etmesiyle tartışmalı hale gelirken, diğerleri halka açık bir destek gösterisinde bulundu.

Ancak Cuma günü yayınlanan bir New Yorker sergisi, Ito’nun Epstein’ın bağışlarını gizlemek için uzun sürdüğünü, tipik olarak iç kayıtlarda isimsiz olduklarını ortaya koydu. The New Yorker’a göre, gizlilik o kadar genişti ki, Ito, Epstein’a Voldemort veya “isimlendirilmemesi gereken” olarak bahsetmeye başladı.

5c420c0a17c2c5620a282ed3 750 563

New Yorker  parçası ek olarak, Epstein’ın MIT Medya Laboratuvarı ve Bill Gates’in içinde dahil olmak üzere diğer hayırseverler arasında bir aracı olarak hizmet edebileceğini ortaya koyuyor. Söz konusu parça, Gates’den yapılan 2 milyon dolarlık bağışta Epstein tarafından “yönetilen” olarak tanımlandığını gösteren e-postalardan bahsediyor. Epstein’ın adı, yalnızca “Gates, bu hediyeyi isimsiz kalmak isteyen bir arkadaşının tavsiyesi üzerine yapıyor” diyen resmi kayıtlarda gizli.

Times’a konuşan Gates’in temsilcileri, “Epstein ve Gates arasındaki bir ticari ortaklığın veya kişisel ilişkinin herhangi bir ifadesi kesinlikle doğru değil” diyerek bu tanımlamaya geri dönüş yaptılar.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler