Cumartesi, Nisan 20, 2024

Kawasaki’den Keçi Robot!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Mobil Dünya Kongresi 2022’de; restoranlarda, barlarda ve kafelerde etkili bir yemek servisi yapabilen insani bazı işlevleri yapabilen Kime Robot dahil olmak üzere geçmiş senelerde çeşitli robotların doğuşuna tanıklık ettik bunlara ek olarak otomobil üreticisi Hyundai’nin fabrikalarının içerisindeki güvenliğin sağlanmasında yardım eden Spot of Boston Dynamics robotları da var. Bu robotların her biri yalnızca belirli amaçları sağlamak için üretildi ve şimdi ise bunların arasına yeni birisi katılıyor: Kawasaki Bex.

Bex Robot, Japonya merkezli ağır sanayi şirketi Kawasaki’nin Sağlam İnsansı Platformundan kaynaklanan Kaleido isimli projesinin bir parçası. Afrika ve Avrasya’nın dağlık bölgelerindeki dağ keçisinden ilham alınarak dört ayaklı olarak tasarlandı. İlk baktığımızda robotun kavisli boynuzları ile keçiye benzediğini kolayca fark edeceksiniz.

Şirketin yaptığı açıklamaya göre robotun kafa kısmını çıkarabilir ve yerine başka bir kafa takabilirsiniz.

bex keçi robot
Kawasaki'den Keçi Robot! 2

Bex Robot, iki farklı şekilde hareket edebilen dört ayağa sahip. Tokyo’da gerçekleştirilen 2022 Uluslararası Robot Sergisinde, Bex dört ayak üzerinde yürürken tanıtılmıştı. Robotun hızı pek etkileyeci değerlerde olmasa da Kawasaki tarafından açıklamalara göre robotun yürüme yapılandırması yalnızca düz yüzeyler için tasarlanmadı; engebeli ve zorlu arazilerde de çalışabilmek üzere tasarlandı.

Bex’in aynı zamanda karın altında başka bir tekerlek seti bulunuyor ve bu da bulunduğu bölgede kolayca manevra yapabilmesini sağlıyor.

10 kilograma kadar yük taşıyabiliyor!

Şirkete göre Bex 10 kilograma kadar ağırlık kaldırabiliyor ve bununla birlikte robotun belirli alanlarda özellikle yük veya kargo taşımacılığında yardımcı olması bekleniliyor. Bex, kapasitesini gösterebilmek için etrafındaki engellerken kaçınırken mühendislerden birini yürüyüş konfigürasyonunun altında taşıdı. Entegre kulpları ve çömelme özelliği sayesinde Bex’i monte etmek ve sürüş sırasında dengenizi sağlamak oldukça kolay.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler