Cuma, Nisan 19, 2024

Kendi Küçük İşlevi Büyük Bilgisayar Razer Tomahawk!

Paylaş

silkroad gaminggentr

CES 2020 etkinliğini boş geçmeyen markalardan birisi de Razer oldu. Mobil oyuncular için özel bir kontrol cihazı sunan marka, asıl ilgiyi ise mini bilgisayar Razer Tomahawk ile topladı.

Kolaylıkla tek elinizle taşıyabileceğiniz mini bilgisayar Razer Tomahawk, modüler bir yapıda geliyor. Hemen hemen tüm özellikleri yükseltilebilir olan seri, doğrudan Razer üretimi olan bir bilgisayar olmasıyla da öne çıkıyor. Her iki tarafında da temperli cam kullanılan bilgisayarın üst kapak ve çerçeve kısımlarında ise alüminyum kullanıldığını görüyoruz. Tabii ki RGB ışıklandırma desteği de bulunan serinin oldukça minimalist bir tasarımı var.

Razer Tomahawk, Intel’den güç alıyor

Güçlü özelliklerine karşın serisinin bu kadar küçük bir boyuta sahip olmasını sağlayan ise herhangi bir anakarta sahip olmaması. Intel NUC Element donanımı ile gelen seri, bu sayede mini boyutlarıyla gücü sunabiliyor.

Intel Core i9-9980HK işlemcileri dışında istenen RAM miktarı ve depolama alanı miktarı seçilebiliyor. Ayrıca Wi-Fi 6 için de girişler sunuluyor. İleriye dönük olarak düşünüldüğü zaman için de yer alan NUC donanımını bile değiştirebileceğiniz serinin farklı paketleri bulunmakta.

Nvidia RTX-20 serisi bir ekran kartı, 16 GB RAM ve Intel Core i7 işlemci gibi bir sistemi seçerseniz 2000 doların üzerinde bir fiyatı gözden çıkarmanız gerekiyor. Bu bir nevi başlangıç fiyatı olacak.

Kesin rakamlar açıklanmadı ancak Intel Core i9 işlemci, 64 GB RAM ve RTX 2080 Super ekran kartlarının bulunduğu en yüksek konfigürasyon seçeneğini seçerseniz, otomatik olarak fiyatı ikiye kadar katlayabiliyor. Razer Tomahawk için kesin fiyatların ne zaman açıklanacağı ise net değil. Satışların en geç 2020 yılı ikinci çeyrekte yapılacağı da belirtilen detaylar arasında.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler