Cuma, Nisan 26, 2024

Kılcal Damarlı Mad Catz R.A.T 4 Mouse İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Trombosit’in damarlar’da dolaştığı Mad Catz R.A.T 4 oyuncu faresini inceliyoruz. Ülkemizde yaygın olmayan Mad Catz R.A.T 4 tasarım olarak ilk dikkatimizi çeken, kırmızı damar efekti verilmiş olan kablosu, modüler olması, profesyonel hemde uzun ömürlü bir mouse, gelin bir de yakından bakalım.

Bu arada ufak bir not düşmemizde fayda var: Mad Catz R.A.T 4 çok yakında GameEkstra‘da satışa çıkacak. Piyasa satış fiyatı ise takriben 230 TL ve civarlarında olması bekleniyor. Her ne kadar Türkiye’ye yeni gelen bir firma olsa da, dünya çapında çok ciddi fanları ve satış rakamları bulunuyor.

Mad Catz R.A.T 4 İncelemesi

Kalitesi kutusundan belli 

Kutuyu açarken uygun fiyatlı bir oyuncu faresi açar gibi değilde sanki bir hazine açıyormuş gibi bir hissi var. kutu üzerinde ki kod ile farenin sitesine erişim sağlayarak Mad Catz R.A.T 4‘ün driver ve yazılımlarını indirebilirsiniz. Kutu içerisinden sticker, garanti belgesi, kullanım kılavuzu harici ek bir ekipman çıkmaması biraz bizi üzdü.

Kutu içeriği;

* Mad Catz R.A.T 4 

* Uyarı sayfası 

* Kullanım kılavuzu

* Etiketleri

IMG 5609

Modüler Tasarım 

Mad Catz R.A.T 4′ü diğer oyuncu mouse marka ve modelerin’ den ayıran en temel özelliği modüler olması çoğu parçası değiştirilebilir. Her ne kadar beraberinde çok sade bir kutu içeriği ile gelmiş olsa da çoğu parçası ilerleyen zamanlarda değiştirilebilir. Avuç içi desteği pin sayesinde ele göre ayarlama imkanı sunuyor. Aynı zamanda genel olarak tüm el tiplerine yatkınlığı var.

Sağ el kullanımı için uygun olan mouse sol eliyle kullanacak arkadaşlara zorluk çıkartabilir. Oyuncu farelerinde olmazsa olmaz haline gelen örgülü 1.8 metrelik kablo uzunluğu altın uçlu USB ile desteklenmiş. Mad Catz R.A.T 4 beraberinde yedek parça ile birlikte gelmiyor. Web sitesi üzerinde 3D parts bölümünde parçaların 3D modellenmiş halleri bulunmakta. 

IMG 5640

Tam kontrole sahip arayüzü

Mad Catz R.A.T 4 İçerisinde bulunan kırmızı renkte LED aydınlatmayı arayüz üzerinden açılıp kapatılıyor. Işıklar biraz yetersiz kalsa da, daha doğru konumlandırılarak ışıklandırmalar daha iyi  yapılabilirdi. Mad Catz R.A.T 4 arayüzü üzerinden tutuş açınıza göre kontrol edilebiliyor, örneğin tutuş açınız 30° sağa dönük bunu arayüz üzerinden ayarlayıp bu şekilde düz olduğunu ayarlayabilirsiniz. Sensörü 0.1 ile 3 mm arası algılama mesafesini ayarlayabilir algı mesafesini sadece temas ile ufak bir yükseklik olarak ayarlayabilirsiniz.

Uzun ömür

Mad Catz R.A.T 4 20 milyon tıklama ömrü sunuyor. Ortalama bir oyuncu günde 1000 defa tıkladığını var sayarsak hadi diyelim extreme bir oyuncusunuz, 2000 defa diyelim toplamda 10.000 gün yapar. Sizin 10.000 gün hiç durmadan oyun oynamanız gerek. Örgülü kablo sayesinde bu ömür desteklenmiş olacak ki ayrıca parçaların değiştirilebilir olması bu ömre ömür katıyor. Bütün premium oyuncu farelerinde kullanılan Pixart pmw 3310 sensörü Mad catz R.A.T 4 modelinde de eksik bırakılmamış. Her ne kadar F/P ürünü olsa da, sensör yönünden gayet iyi bir seçim yapılmış.

IMG 5635

Mad Catz R.A.T 4 alınır mı ?

* PIXART PMW3310 sensör
* 5000 DPI
* 1000 Hertz Hız
* 30G hızlanma
* 20 milyon tıklama ömrü
* 9 adet programlanabilir tuş
* 90 Gram ağırlık
* 232 TL piyasa satış fiyatı
* Mad Catz R.A.T software
* WINDOWS®: 7, 8.1 ve 10 uyumlu
* 1 X USB 2.0 bağlantısı

Mad Catz R.A.T 4 ortalama oyuncu farelerine göre 1 tık yüksek fiyata satılmakta. Özelliklerine bakıldığı zaman tam ihtiyacınız olan özellikler eklenmiş ne bir fazla ne bir eksik. Tamamen plastik olması ve beraberinde yedek parçalar ile gelmemesi dışında hiçbir eksisi olmayan, kullanılan sensörün Switchlerin üst düzey premium oyuncu farelerinde kullanılan parçalar ile aynı olması F/P açısından hiç düşünülmeden alınabilecek bir seçenek yapıyor.

mad catz rat 4 puan

Bu sıra dışı oyuncu mousesinin ofiste çekmiş olduğumuz görüntülerine ise hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz. Henüz Türkiye’de yaygın bir şekilde satılmaya başlamasa da, çok yakında GameEkstra üzerinden oyun severler ile buluşacak.

IMG 5616

IMG 5617

IMG 5619

IMG 5622 

IMG 5638

IMG 5627

IMG 5613

IMG 5606

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler