Cumartesi, Nisan 27, 2024

Kurye Mi Olacaksın Sen: Robot Kurye Yemeksepeti Yebo Testleri İstanbul’da Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ülkemizde internetten yemek siparişi vermek dendiğinde akıllara gelen isimlerden ilki Yemeksepeti, kuryesiz teslimat denemelerine başladı. Şirketin otonom robotu Yebo, İstanbul’da test edilmeye başladı. Delivers.ai tarafından geliştirilen robotun hızlı ve güvenli bir şekilde ürün teslimatı yapabileceği belirtiliyor.

Teknoloji dünyasının gelişimi farklı sektörlü olumlu yönde etkilemeye ve hayatımızı kolaylaştırmak adına yeni cihazların günlük yaşantımıza girmesine sebep oluyorken yemek ya da market alışverişi yapmak için kullandığımız çevrim içi hizmetler de bu teknolojiden faydalanıyor.

Teslimat robotları hali hazırda yurt dışında az ya da çok olsa da kullanılmakta olan bir teknoloji ve ülkemiz çevrim içi sipariş devlerinden Yemeksepeti’de bu teknoloji konusundaki hamlesini yaptı. Elde edilen bilgilere göre şirket verilen siparişlerin teslimatının kolay bir şekilde teslim edilebilmesi için otonom robot testlerine tam anlamıyla başladı.

Otonom teslimat robotu Yemeksepeti Yebo, İstanbul Kadıköy’de yer alan Bağdat Caddesi’nde testlere başladı. Özellikle etkisinde kaldığımız kötü hava şartlarında kuryelerin yaşadığı zorlu sorunlara çözüm sunmayı da amaçlayan robotun kısa mesafede gerçekleştirilen siparişlerin teslimatını yapması planlanıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler