Cuma, Nisan 19, 2024

Lapsus$ Hacker Grubu ile Bağlantılı İki Gence Suç Duyurusunda Bulunuldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Lapsus$ Hacker grubu birden fazla suçlamayla karşı karşıya.

Samsung ve Nvdia’nın veri hacklemelerinin yanı sıra Microsoft ve Okta’daki  ihlallerin sorumluluğunu üstlenen Lapsus$ hacker grubu hakkında yürütülen soruşturmanın ardından iki genç suçlandı. Londra Polisi Cuma günü yaptığı açıklamalarda, 16 ve 17 yaşlarındaki gençlerin siber suçlarla ilgili birden fazla suçlamayla karşı karşıya olduklarını ve polis nezaretinde olduklarını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde, İngiltere Polisi bilgisayar korsanlığı gruplarıyla ilgili soruşturmasında bu konuyla bağlantılı olarak 7 kişiyi tutukladı. Bu tutuklamalar sonucunda, Bloomberg’in Lapsus$ hacker grubunun arkasındaki bu dahi beynin, bir gence ait olduğuna dair bir haber sızdırıldı. Cuma günü yapılan açıklamalarda doğrudan Lapsus$ hacker grubu üyelerinin adı verilmedi.

Londra Polisi, açıklamalarının ötesinde yorum yapmayı reddediyor.

Lapsus$

Polisin gözlemlerine göre, her iki genç de verilerin güvenilirliğini bozmak amacıyla bir bilgisayara üç kez yetkisiz erişim, sahte kimlik yoluyla dolandırıcılık ve bilgisayar verilerine erişimi engellemek amacıyla yetkisiz erişim yapmalarıyla suçlandı. 16 yaşındaki zanlı, bilgisayarın bir programa yetkisiz erişimini güvence altına almak için yaptığı işlemlerden dolayı da suçlandı.

Bu bilgisayar korsanlığı grubu, binlerce büyük işletmenin güvendiği bir kimlik doğrulama hizmetleri şirketi olan Microsoft Corp (MSFT.O) ve Okta Inc (OKTA.O) gibi tanınmış firmaları hedef aldı. Londra polisi suçlanan kişilerin genç olduğunu ve haklarında herhangi bir kimlik bilgisini bildirmenin yasak olduğunu belirterek hiçbir şey açıklamadı.

Fakat tutuklanan gençlerden birinin, Bitcoin’de 14 milyon dolara eşdeğer olduğu iddia edilen serveti elde eden “Breachbase” veya “White” olarak bilinen 16 yaşındaki bir Oxford sakini olduğu bildirildi.

Polise göre, gençlerin davası 8 Nisan Cuma günü Londra’da bulunan Highbury Corner Magistrates’ Court’ta  (Sulh Ceza Mahkemesi) görülecek.

Bu suçlamalar sonucunda verilecek cezanın ne olduğunu merakla beklemekteyim. Hackerlık ne kadar ilgi çekici olsa da kendi çıkarlarımız doğrultusunda kullandığımız zaman nasıl sonuçlar doğuracağını da görmüş olacağız.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler