Perşembe, Mart 28, 2024

League of Legends Yakında Akıllı Telefonlara Gelecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

League of Legends‘ın geliştiricisi Riot Games, Tencent‘ın baskısına dayanamayarak mobil oyun geliştirmeye başladı. Çinli holding Tencent, Riot Games’i geçtiğimiz yıllarda satın almıştı. Tabi emir sahipten gelince Riot Games’in başka bir çaresi kalmıyor.

Tencent bundan 3 yıl önce Honor of Kings adında bir moba mobil oyunu Çin’de duyurmuştu duyurmuştu. Globalde ise Arena of Valor adıyla duyuldu. Oyun kısa sürede Dünya’nın en yüksek hasılatı yapan oyunlardan biri olmuştu.

Riot Games’in Aradığı Cevap Mobil Sektöründe Olabilir!

Oyunun oynayış tarzı League of Legends’a çok benzemekte. League of Legends bu sene 1.4 milyar dolar gelir elde etmesine rağmen geçen yıla oranla 21% daha az.

Her ne kadar ilk başta mobil oyun sektörüne pek sıcak bakmadıysada oyuna ilgi çekmesi adına mobil sektörü, oyunun ihtiyacı olan parayı yapması için gerekli olan ilgiyi fazlasıyla çekebilir.

Gelen bilgiler oyunun 2019’da çıkmayacağını belirtsede stüdyo oyunun yapımına 1 yıldan fazla süredir uğraştıklarını söylüyor. Yani muhtemelen önümüzdeki yıl Riot Games’den League of Legends’ın mobil oyunun görebiliriz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler