Cuma, Nisan 26, 2024

LeEco Firması Android İşletim Sistemli ve 4 GB RAM’li Bisiklet Üretti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz aylarda üretmiş olduğu akıllı telefonlar ile kendinden çok söz ettiren LeEco, şimdi de Android işletim sistemine sahip ve  4 GB RAM‘li bisiklet üretti. Dünyanın ilk süper bisikleti olarak tanıtılan Le Superbike ayrıca 30 vitese sahip.

Android İşletim Sistemli Le Superbike

Şimdi akıllardaki soru şu: “Bir bisiklette RAM ve Android ne iş yapacak ?” LeEco Amerika’da düzenlemiş olduğu etkinlikte bu soru işaretlerini de giderdi. Dünyanın ilk süper bisikleti olarak lanse edilen bu canavar tam 30 vitese sahip olduğu gibi, üzerinde 4 inçlik dokunmatik ekran ile geliyor.

Android işletim sisteminin yanı sıra dört çekirdekli işlemcisi ve 4 GB RAM değeri kullanıcıları adeta şok etti. Bu özellikler ise bisikletin üzerinde bulunan dokunmatik ekran için geçerli. Ekranı bir tablet gibi düşünebilirsiniz. Bu tabletin üzerinde bisiklete entegreli olarak çalışan kalp ritim sensörü, parmak izi sensörü, spor uygulamaları ve bisikletin aydınlatma sistemleri bulunuyor. Tüm bu uygulamaların sorunsuz çalışabilmesi için de RAM ve işletim sistemi yüklenerek bir ilk gerçekleştirilmiş.

le-superbike-001
Bisikletin ön ve arka taraflarında yer alan lazer sensörler sayesinde otomobiller veya cisimler arası mesafe kontrolü sağlanıyor.

Şuanda piyasada bulunmayan Le Superbike, ilk olarak Çin’de satışa çıkacak. Piyasa fiyatı ise 800 dolar ile 6000 dolar arasında değişecek. Tabii ki bu bisiklete eklenecek teknik özellikler ile değişiklik gösteriyor.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

  1. Hocam şimdi bu bisiklette navigasyon var ama internetle çalışıyor nasıl olacak o iş interneti almak içinde hat falan olması lazım degilmi ?

    • O konu hakkında bir açıklama yapılmadı henüz ama muhtemelen bir hat almanız gerekir. Cihaza hattı takıp interneti öyle kullandırabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler