Cuma, Nisan 26, 2024

Lenovo Legion 7 16ACHg6 İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

İddialı bir oyuncu bilgisayarı arayanları hemen buraya alalım. Öyle ki bugün inceleme masamızda oldukça iddialı bir oyuncu laptop modelini konuk ediyoruz. Tam adıyla Lenovo Legion 7 16ACHg6  olarak geçen oyuncu laptop yeni konuğumuz olacak.

Lenovo’nun bu alanda en iddialı serilerinden biri olan Legion 7 serisinin üyelerinden olan PC, tasarımıyla da teknik donanımıyla da dikkat toplamayı başaran bir seri. Hadi o zaman zaman kaybetmeden bu modelde Lenovo bize neler sunuyor yakından bakalım.

İstediğiniz Bölüme Aşağıdaki Başlıklardan Ulaşabilirsiniz

  1. Legion 7 16ACHg6 Tasarım
  2. Legion 7 16ACHg6 Ekran Özellikleri
  3. Legion 7 16ACHg6 işlemci özellikleri
  4. Legion 7 16ACHg6 ekran kartı
  5. Legion 7 16ACHg6 RAM ve Depolama alanı
  6. Legion 7 16ACHg6 ses sistemi
  7. Legion 7 16ACHg6 soğutma sistemi
  8. Legion 7 16ACHg6 pil özellikleri
  9. Legion 7 16ACHg6 oyun ve performans testleri
  10. Genel yorum – Artılar ve eksiler

Lenovo Legion 7 16ACHg6 Tasarım Detayları

Laptop modellerini incelerken biliyorsunuz ki önce tasarımdan başlıyoruz. Hele ki bu bir oyuncu laptop serisiyse, tasarım bizim için daha önemli oluyor. Şöyle cihazı gördüğünüz zaman bir albenisi olsun, etkileyici dursun istiyorsunuz. Bu modelde de Lenovo, o yapıyı sağlaması açısından güzel tasarım detaylarına yer vermiş. Bölüm bölüm ele alacağız.

Lenovo Legion 7 16ACHg6

Üst Kapak Tasarımı

Üst kapak tasarımında sade bir yapı var ama o sadeliği destekleyecek güzel oynamalarda dikkat çekiyor. Üst kapak üzerinde köşede markanın logosu yer almakta. Kapağın tam üst bölümünde ise yatay olarak yerleştirilmiş olan bir Legion yazısını görüyoruz. İşte hareket bu yazıya eklenmiş.

Çünkü yazının içerisinde minik bir RGB aydınlatma bulunuyor. Legion logosu şeklinde sunulan aydınlatma, karşıdan çok iyi gözüküyor.

Lenovo Legion 7 16ACHg6

Cihazın üst kapak tasarımında dikkatimiz çeken bir bir kısım ise ekran ile arka kasa bölümündeki pay oldu. Arka kasa bir parmak kadar ekranı geçiyor. Tam sıfıra sıfır denk gelmiyor. Biraz kuyruk bölümü gibi bırakılmış. Bu bölümde de giriş portlarına yer verilmiş.

Orada da güzel bir oynama yapılmış. Cihazın şarjını taktığınız zaman, giriş portlarının simgesi ışıklandırılıyor. Gerçekten şık bir görüntü elde ediliyor.

Lenovo Legion 7 16ACHg6

Soru: Üst Yüzey Parmak İzi Bırakıyor mu?

  • Evet. Koyu renkli olması nedeniyle parmak izi bırakması normal. Ama uzun kullanımlardan sonra kolayca temizleyebilirsiniz. Sorun olacağını zannetmiyorum.

Üst Tasarım Notları

  • Legion Yazısı içerisinde logo şeklinde minik bir RGB aydınlatma var.

Ekran Tasarımı ve Kapak Altı

Şimdi geldik ekran altı tasarımına. Cihazı açtınız ve kapağını kaldırdığınız zaman, alt kısımda sizi bir şölen bekliyor desek yeridir. Lenovo Legion 7 16ACHg6 bir hayli renkli bir cihaz olmuş. Oyuncu bilgisayarından beklediğimiz de bu yapı.

Ekranı kaldırdığınız zaman gördüğünüz tasarımda, ilk olarak ince çerçeveler dikkatinizi çekecek. Ön kamera alanı da ince tutulmuş.

Lenovo Legion 7 16ACHg6

Sadece diğer birçok modelde olduğu gibi alt kısımdaki çerçeve biraz daha kalın. Bu da oldukça normal çünkü bu kısımda model yazısı yer alıyor.

Klavye kısmına geçmeden önce güç tuşunun da bulunduğu bölümde delikli yapıyı görüyorsunuz. Klavye kısmına geçtiğiniz zaman ise detaylı bir aydınlatma ile karşı karşıya kalıyorsunuz.

Klavyede yer alan RGB aydınlatma için Corsair ile anlaşma yapılmış ve iCUE yazılımı kullanılabiliyor. Farklı efektler ve renk düzenlerini buradan seçebiliyorsunuz. Açıkçası yazılım oldukça başarılı.

Lenovo Legion 7 16ACHg6

Klavye kısmında tercih edilen teknoloji de oldukça iddialı. Legion TrueStrike klavyenin kullanıldığı seri, inovatif tuş dediğimiz tuş yapısıyla geliyor.

Daha hızlı algılama ve yumuşak bir his bırakan yapısıyla dikkat çeken klavye, rahat kullanımıyla da öne çıkmakta.

Klavyenin hemen altına indiğimiz zaman ise %23 oranında genişletilmiş olan TrackPad alanıyla karşı karşıya kalıyorsunuz.

Lenovo Legion 7 16ACHg6

Soru: Ekran Tam Olarak Geriye Yatabiliyor mu?

  • Ekranın tam olarak geriye yatması mümkün kılınmış. Menteşelerde bir sınır olmadığını görüyoruz. Ekran tam olarak açılabiliyor.

Bonus: Yan kısımda beğendiğim bir detay var. Bu kısımda kamerayı açmak ve kapatmak için bir buton kullanılmış. Güzel artılardan biri.

Lenovo Legion 7 16ACHg6

Kapak Altı Tasarım Notları

  • Klavye kısmında Corsair iCUE destekli RGB aydınlatma tercih edilmiş.
  • Legion TrueStrike klavyeye yer verilmiş.

Alt Bölüm Tasarımı ve Yanlar

Şimdi cihazı çeviriyoruz. Alt kısımda yine işlevsel bir tasarım yapısıyla karşı karşıya kaşıyoruz. Tam orta kısımda oldukça geniş bir ızgara alanı olduğunu görüyoruz. Bu kısma baktığınız zaman, kullanılan çift fanın logolarını da görebiliyorsunuz.

Geniş havalandırma ızgarasının hemen üzerinde Legion yazısının yer aldığını ve bu yazının da iki tarafında yükseltme ayaklarının bulunduğunu görüyorsunuz.

Lenovo Legion 7 16ACHg6

Aynı şekilde alt kısımda da geniş yükseltme ayaklarına yer verilmiş. Böylece cihazın hava akışı kapanmadan kullanabiliyorsunuz.

Hem yan kısımlarda hem de arka kısımda ise hava çıkış ızgaralarının olduğunu görüyoruz. Maksimum soğutma performansı için güzel bir oynama.

Yanlarda ek olarak dikkatimi çeken bir RGB aydınlatmalı şerit kullanılması oldu. Izgaralara kadar uzanan şerit, soft ışıklandırma yapısıyla cihazı biraz daha hareketlendirmiş durumda.

  • Yanda Yer Alan Portlar: USB Type C Gen1, Kamera açıp kapatma tuşu, USB Type-C Gen2, Kulaklık ve mikrofon girişi
  • Arkada Yer Alan Portlar: RJ45, USB Type C Gen2, 3 adet USB Type A 3.2 Gen1 ( 1 tanesi sürekli etkin), HDMI 2.1 ve Güç Girişi

İç Tasarım  Nasıl?

Lenovo Legion 7 16ACHg6 iç tasarımı için söyleyeceğimiz çok bir şey yok. Bu kez cihazın içini açmadık. Ama markanın paylaştığı iç tasarım yapısına bakacak olursak, iki tarafta Legion logolu fanlar dikkat çekiyor.

Bu fanların ve orta bölümün tamamen koruma bloklarıyla kapalı olduğunu görüyoruz. İyi bir soğutma performansı için ek bir artı sağlayabilir.

Alt kısımda ise batarya bölümünün yer alması dikkat çekiyor. O da tam boy olarak kullanılmış. Her ne kadar koruma blokları olsa da iç tasarımın görselini de ekliyor olacağım.

Lenovo Legion 7 16ACHg6

Lenovo Legion 7 16ACHg6 Tasarım Notları

  • Boyutlar: 20.1 – 23.5 mm X 356 mm X 261.04 mm
  • Ağırlık: 2.5 kg
  • Renk Seçeneği: Fırtına Grisi renk

Evet artık tasarım kısmında söyleyecek ek bir sözüm kalmadı. 🙂 Ama sizin merak ettiğiniz ek bir nokta varsa, tabii ki yorumları bekleriz. Biz yavaş yavaş geçelim teknik özellikler bölümüne. Orada da işimiz uzun olacak. Ekranı ayrı, işlemciyi ayrı ve ekran kartını ayrı ayrı ele alacağız.

Lenovo Legion 7 16ACHg6 Ekran Özellikleri

Son dönemde bir tabir çıktı. 2.5K diyenler var 2K+ olarak isimlendirilenler var ama çözünürlükler artık değişiyor. Standart 2K ekranların yerini, bu yeni ekran çözünürlüğü almaya başladı. Lenovo’da geniş ekranla beraber bu yeni çözünürlük değerini sunuyor.

16 inç ekran boyutuna sahip olan cihaz, 2560 X 1600 piksel çözünürlük değerine sahip. Bu Lenovo Legion 7 16ACHg6 için geniş ekranda oyun keyfi sunuyor demek. IPS panelin görüntü oranı da zaten 16:10 şeklinde ayarlanmış.

Lenovo Legion 7 16ACHg6

Hatırlayın normalde burada standart olan değer 16:9 olarak biliyoruz. Dikine biraz daha geniş bir ekran var. Ekranın tek avantajı bu değil. Bunun yanında seride 165 Hz gibi iddialı bir yenileme hızı desteğini görüyoruz.

Ayrıca 3ms tepki süresi de ekranın kare hızlarında çok iyi bir yere ulaşmasını sağlıyor. NVIDIA G-Sync desteğini de sonuna kadar kullanan ekranın, %100 sRGB kapsamı var ve Display HDR 400 sertifikası da beraberinde geliyor.

Tüm bu teknolojilerin dışında ekranın parlaklık değeri ise 500 nit olarak belirlenmiş. Yine parlaklık değerinin de iddialı olduğunu söyleyebiliriz.

Ekran Özellikleri Özet

  • Panel: 16 inç IPS panel
  • Çözünürlük: 2560 X 1600 piksel
  • En Boy Oranı: 16:10
  • Yenileme Hızı: 165 Hz
  • Tepsi Süresi: 3 ms
  • Parlaklık: 500 nit

Lenovo Legion 7 16ACHg6

Ekran Genel Yorum: Görüntü kalitesi oldukça başarılı tutulmuş. Sadece oyunlarda değil, çizimlerde ve render işlemlerinde de iyi bir görüntü deneyimi elde ediyorsunuz. HDR 400 desteğinin olması güzel bir artı.

Ekrandan hızlıca geçelim işlemcimize. Artık beyin takımına doğru ilerlemeye başladık.

İşlemci – AMD Ryzen 9 5900HX Serisi

Güçlü işlemcilerden bir örnek daha. AMD’nin mobil işlemci serinin iddialı üyelerinden biri olan yeni işlemci, TSMC 7 nm FinFet sürecinden geçiyor. 2021 yılında sunulan işlemcilerden biri olan seride, AMD Zen3 mimari yapısını görüyoruz. Peki çekirdekleri için durum ne?

Çekirdek kısmında 8 çekirdekli yapı ve 16 iş parçacığı bizi karşılıyor. Temel saat hızı kısmında da 3.3 GHz seviyesine kadar ulaşan işlemci modeli, maksimum olarak ise 4.6 GHz ile karşımıza çıkıyor. Lenovo Legion 7 16ACHg6 bu yönden bir hayli güçlü bir laptop modeli olmuş diyebiliriz.

İşlemcide cache kısmında ise yine AMD’nin tanıdık yapısı var. 4 MB değerinde L2 Cache ve 16 MB değerinde de L3 Cache bulunmakta.

Maksimum çalışma sıcaklığı 105 derece olarak gösterilen işlemcinin TDP değerlerinden de söz edelim. AMD’nin paylaşımına göre varsayılan TDP değeri 45W. Ama bu değer 35W’a kadar düşüş gösterebiliyor.

Lenovo Legion 7 16ACHg6

AMD Ryzen 9 5900HX Özet

  • Çekirdek Sayısı: 8 çekirdek 16 iş parçacığı
  • Temel Saat Hızı: 3.3 GHz
  • Boost Saat Hızı: 4.6 GHz
  • L2 Cache: 4 MB
  • L3 Cache: 16 MB
  • TDP: 45W
  • Dahili Grafik Birimi: 8 çekirdekli AMD Radeon grafik

Beynin sağ tarafı bitti. 🙂 Şimdi gelelim sol tarafına. Tahmin ettiğiniz gibi ekran kartı kısmından söz ediyorum. İşlemci kadar güçlü bir de ekran kartı var. Oyuncuların seveceği bir sistem.

Lenovo Legion 7 16ACHg6

Ekran Kartı – NVIDIA RTX 3080 16GB

Ekran kartı olarak en iyi modellerden biri seçilmiş. NVIDIA’nın yeni mimarisi olan Ampere kullanılan RTX 3080 karşımıza çıkıyor. Başarılı ekran kartında yeni mimariyle beraber 6144 CUDA çekirdek kullanıldığını görüyoruz.

1245 MHz ile 1710 MHz arasında değişen saat hızları olan grafik birimi, değişken Watt değeriyle de dikkat çeken bir seri. Lenovo Legion 7 16ACHg6 bu seride 165W değerine kadar çıkmış. Gücün zincirlerini çözmüş diyebilirim.

Bellek kısmında ise 16 GB GDDR6 bellek tercih edilmiş. Bir de 8 GB versiyon var. Ama bu seride 16 GB GDDR6 bellek kullanılmış ve 256 bit bellek arayüzü karşımıza çıkıyor.

Hem 2.nesil Işın izleme çekirdekleri hem de 3.nesil Tensor çekirdeklerinden de güç alan NVIDIA RTX 3080, oyun performansı kısmında da göreceğiniz gibi oldukça başarılı.

Işın izleme, DLSS gibi destekleri de unutmamak lazım. Yine bunları da oyun testlerinde göreceksiniz.

NVIDIA RTX 3080 Özet

  • Mimari: Ampere
  • Bellek: 16 GB GDDR6
  • Bellek Arayüzü: 256 bit
  • CUDA Çekirdek Sayısı: 6144 çekirdek
  • Watt: 165 Watt değeri

Soru: Lenovo Legion 7 16ACHg6 adaptörün watt değeri kaç?

Şimdi bizi takip edenler ya da sektörde bilgisi olanların hemen aklına gelen bir soru var. O da adaptörün watt değeri. Ekran kartını tam performans kullanmak için, adaptörün watt değerinin de yeterli olması lazım.

Lenovo Legion 7 16ACHg6 bu konuda da iddialı. Cihazla beraber sunulan adaptörde watt değeri 300 watt olarak gözüküyor. Yani sorunsuz bir şekilde hem ekran kartı hem işlemci istediği gücü alabiliyor.

Lenovo Legion 7 16ACHg6

Depolama Birimi ve RAM Seçimi

Lenovo Legion 7 16ACHg6 cihazının içerisinde Samsung imzasını taşıyan 2 TB NVMe M.2 SSD yer almakta. Yaptığımız testlere göre SSD, 3512 Mb/sn okuma hızı ve 3261 MB/sn yazma hızı sunuyor. Cihaz bu konuda belirtilen değerleri yakalıyor.

RAM kısmında ise çift kanal 32 GB DDR4 RAM görüyoruz. Gayet yeterli olan 32 GB RAM, 3200 MHz değerinde çalışıyor.

Lenovo Legion 7 16ACHg6 Ses Sistemi Nasıl?

Kendimde Legion serisi bir cihaz kullanıyorum. Benim cihazımda JBL ile ortak hazırlanmış bir ses sistemi var ve Lenovo bu konuda başarılı diyebilirim. Videoda zaten ses testlerini göreceksiniz ama Lenovo Legion 7 16ACHg6 modelinde de güzel bir ses sistemine yer verilmiş.

Cihazın içerisinde Nahimic Audio özelliğine sahip, 2 adet 2W gücünde Harman hoparlör yer alıyor. Harman’ın ses sistemlerinde ne kadar başarılı olduğu zaten tartışılmaz. Tabii ki bu bir PC modeli ve çok üst düzey bir ses sisteminden söz etmiyoruz ama Harman’ın kalitesini de hissediyorsunuz.

Lenovo Legion 7 16ACHg6

Soğutma Sistemi Coldfront 3.0 Nasıl?

Bir oyuncu bilgisayarı dedik ve yüksek watt değerlerinden söz ettik. Haliyle cihazda ısı durumu önemli. 165 watt ekran kartı yük altında ısınacaktır.

Marka bunu çözmek adına Coldfront 3.0 denen soğutma sistemini kullanmış. Akıllı soğutma sistemi olarak geçen bu sistemde,

  • 10.500 üzerinde hava giriş deliği
  • Klavye tuşlarının altında ek hava giriş delikleri
  • Turbo şarjlı çift fan
  • Vapor Chamber teknolojisinde 4 kanallı hava çıkış ızgarasından oluşan bir teknoloji var ve cihazın yük altında bile serin kalması sağlanıyor.

Ayrıca sunulan yazılım üzerinden fanların hızını, voltajını ayarlamanız ya da bunun otomatik olarak yapılmasını seçmeniz de mümkün.

Lenovo Legion AI Egine Artısı: Oyuncular için yapay zekanın artısını kullanan bir sistem de sunuluyor. Legion AI Engine olarak geçen bu sistem, otomatik optimizasyon modunda başlattığınız oyunu tanıyor.

Oyuna göre CPU/GPU güç dağıtımı optimize ediliyor ve oyunda en iyi FPS değerlerini almanız sağlanıyor.

Legion 7 16ACHg6 Pil Konusunda Nasıl?

Oyuncu laptop serisi incelemelerimizde sürekli söylediğim bir şey var. Oyuncu laptop modellerinde pil süreleri ilk öncelik değil. Genelde performans öncelik. Şarjda kullanım daha ön planda. Ama bu demek değil ki pil süreleri kötü olsun.

Lenovo, herkesi düşünerek pil sürelerini yükseltmeyi amaçlamış. Markanın söylemine göre 8 saate kadar pil ömrü sunuluyor. Tabii ki bu kullanıma bağlı değişim gösterecektir.

Biz pil performans modunu açtığımızda, 2,5 saat gibi süreler elde edebildik. Burada tam tasarruf durumunda 8 saate ulaşmak mümkün olur mu uzun kullanım testi lazım.

Lenovo Legion 7 16ACHg6

Lenovo Vantage Yazılım Artısı

Tüm sistemi kontrol etmeniz için bir de yazılım artısı var. Lenovo Vantage yazılımı üzerinden hangi ayarı yapmak istiyorsanız bu ayarı yapabiliyorsunuz. Menüler oldukça anlaşılır tutulmuş ve grafiklerle her detay aktarılmış.

Diğer Yazılımlar

  • Corsair iCUe RGB uygulaması
  • Nahimic Audio for Gamers
  • Tobii Horizon
  • Pantone X-Rite Renk Yönetimi sistemi

Lenovo Legion 7 16ACHg6

Şöyle genel bir toparlama yapalım. Tüm özellikleri aktardık. Buraya kadar olan kısımda kaliteli bir cihaz gördüğümüzü söyleyebiliriz. Özellikleri ve yazılım artılarından da söz ettik. Nasıl bir cihazla karşı karşıya olduğumuzu artık biliyoruz. Peki biz bu cihazda nasıl bir performans elde edeceğiz? Hemen performans testlerine geçmek istiyorum.

Lenovo Legion 7 16ACHg6 Performans ve Oyun Testleri

İlk testimiz performans, sonrası ise oyun testleri olacak. Performans testlerinde yine bilindik bir sistemi kullanacağız.

3DMark TimeSpy Test Sonuçları – Full HD

Teste baktığımız zaman, sonuçlar gerçekten iddialı çıktı. Yani baştan beri anlattığımız özelliklere yakışır sonuçlar elde edildiğini söylemek lazım. Cihaz tüm skorlar içerisinde 12.367 puan almayı başarıyor. Burada grafik puanı kısmında ise 12.801 puan gibi çok iddialı bir değer görüyoruz.

Yine işlemci puanı da 10 bin üzerine çıkıyor ve 10.375 puana ulaşıyor. İddialı sonuçlar alındığını bir kez daha hatırlatalım. Bu sonuç tüm sonuçların %93’ünden daha iyi değerleri ortaya koyuyor.

  • Tüm sonuçlarda: 12.367 puan
  • Grafik puanı: 12.801
  • İşlemci puanı: 10.375
  • Tüm sonuçların: %93’ünden daha iyi

Lenovo Legion 7 16ACHg6

3DMark TimeSpy Extreme – 4K

Bu sefer sistemi biraz daha yoracağız. Lenovo Legion 7 16ACHg6 için aynı testin 4K versiyonunu yapacağız.

4K testinde 12 dakikalık bir test sürecinden sonra cihaz, 5.984 genel puan elde etmeyi başardı. Grafik kısmında 6.288 puan alınırken, işlemci kısmında ise 4.701 puan almayı başardık.

  • Tüm sonuçlarda: 5.984 puan
  • Grafik puanı: 6.288
  • İşlemci puanı: 4.701

Lenovo Legion 7 16ACHg6

Lenovo Legion 7 16ACHg6 Oyun Testleri

Artık oyun testlerine geçiyoruz. Tahmin edebileceğiniz gibi ayarlarda da en yüksek ayarları tercih ettik. Peki nasıl sonuçlar aldık?

COD: Cold War RTX OFF

Lenovo Legion 7 16ACHg6

COD: Cold War RTX On

Lenovo Legion 7 16ACHg6

DOOM Eternal

Lenovo Legion 7 16ACHg6

Metro Exodus

Lenovo Legion 7 16ACHg6

Forza Horizon 4

Lenovo Legion 7 16ACHg6

CS:GO

Lenovo Legion 7 16ACHg6

Rust

Lenovo Legion 7 16ACHg6

Lenovo Legion 7 16ACHg6 Teknik Özellikler

İşlemci:AMD Ryzen 9 5900HX
Ekran:16 inç QHD (2560 X 1600) IPS panel, 165 Hz
Parlaklık:500 nit
Ekran Kartı:NVIDIA GeForce RTX 3080 16GB 165W
Depolama:2 TB M.2 SSD
RAM:32 GB DDR4 3200MHz
Ses Sistemi:2X2W Harman hoparlör
Bağlantı:Killr Wi-Fi AX1650, 2X2 Wi-Fi 802.11ax
Adaptör:300W slim adaptör
Ağırlık:2.5 kg
Genel Değerlendirme – Artılar ve Eksiler

Oyun ve performans testlerinden sonra artık sona gelmiş bulunuyoruz. Seride yer alan özellikler gerçekten başarılı. Özellikle performans testlerinde alınan sonuçlar çok dikkat çekici. Ama burada kötü bir haber var fiyat. Şu an Türkiye fiyatını göremedim ama dolar kuru düşünüldüğü zaman, rakamlar bir hayli yüksek olacaktır. Bana soracak olursanız en kötü kısım burası.

Artıları

  • Tasarım bana göre oldukça hoş
  • Klavye aydınlatması bekleneni veriyor.
  • İşlemci ve Ekran kartı güçlü
  • Ses sisteminde Harman artısı var
  • Soğutma konusunda oldukça başarılı

Eksileri

  • 720p kamera artık olmamalı. Daha iyisini neden yapmıyorlar ya da laptoplara eklemiyorlar bilemiyorum.
  • Türkiye’de fiyatı can sıkıcı olabilir.

editor tavsiyesi ustun performans odul 2021

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

  1. Lenovoya karşı ayrı bir ilgi ve alakam var. Cihazları çok profesyonel ve son kullanıcıların dilinden anlıyorlar şahsen. İnceleme için teşekkür ederim. Ofise güçlü bir cihaz arıyoruz Google’dan denk geldim baya detaylı anlatmışsınız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler