Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Lenovo’nun Yeni El Konsolu Sızdı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Lenovo‘nun geliştirdiği yeni el konsolu sızdı. El Konsolu piyasası Steam Deck ile birlikte gerçekten çok gelişti. Steam Deck’ten önce de bazı firmalar el konsolu yapsa da Steam Deck ile birlikte piyasa büyüdü. Öyle ki Steam Deck’ten sonra Logitech bir el konsolu çıkardı. Bu el konsolunu Steam Deck’ten ayıran en büyük özellik ise Logitech G Cloud isminden de anlaşılacağı üzere Cloud bir el konsoluydu. Yani bu konsolda internet bağlantısı ile oyun oynayabiliyorsunuz. Bu konsol Geforce Now’un çalışma sistemine göre ortaya çıkmıştı.

legion go 2

Ardından ise Asus, kendi el konsolları olan Asus ROG Ally’ı duyurdu. Bu konsol ise el konsollarında da gerçekten iyi bir performans alınabileceğini en büyük örneklerinden biri oldu. Asus ROG Ally’de, Steam Deck’e göre çok daha iyi bir işlemci ve grafik işlemcisi bulunuyordu. Ayrıca bu konsol diğer özellikleri le Steam Deck’ten daha başarılı oldu. Artık donanım üreticilerinin de el konsolu üretmesi ile birlikte Lenovo‘nun da el konsolu’nun çıkacağı ortaya çıktı.

Lenovo El Konsolu Mu Çıkaracak ?

Geçen haftalarda oyun dünyasında Lenovo‘nun bir el konsolu çıkarabileceği iddiaları vardı. Bu iddialardan sonra ise ünlü bir donanım sitesi ‘nde yayınlanan bir makalede söylentiye göre Lenovo‘un el konsolunun ilk görüntüleri sızdı.

legion go 4

Bu sitede konsolun bazı fotoğrafları yer aldı. Her ne kadar durum böyle olsa da şirket, bir açıklama yapmadığından dolayı bu görüntülerin bir sızıntıdan ibaret olduğunu belirtmemiz gerekiyor.

legion go 3

Geçtiğimiz ayda ise başka bir haber sitesinde cihazın Windows 11 ile çalışacağı ve isminin Legion Go olacağını yazdı. Bu sızan görsellerde gördüğümüz kadarıyla konsolda Nintendo Switch’te olanlara benzer çıkarılabilir kontrolcüler yer alacak. Ayrıca konsolda tıpkı Steam Deck’te olduğu gibi sağ kontrolcüdeki analog düğmesinin hemen altında bir Touchpad yer alacak. Başka bir söylentiye göre de konsol dokunmatik olacak.

Çağrı Yavan
Çağrı Yavan
Merhaba, ben Çağrı Yavan. Teknoloji ve oyun dünyasına meraklı bir yazarım. PC Hocası'nda, oyunlar ve teknoloji ile ilgili haberleri takip ediyor, okuyuculara bu alandaki yenilikleri aktarmak için çalışıyorum. Oyunları ve teknolojiyi sevmek, takip etmek ve paylaşmak benim için bir tutku.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler