PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında bugün, taşınabilir yapısı ve özellikleri ile dikkat çeken el projektörü LG CineBeam incelemesi gerçekleştiriyoruz.
Ev teknolojisi denildiğinde akla gelen ilk markalardan LG, geçtiğimiz aylarda yeni nesil taşınabilir projektörünü tanıtmıştı. Tanıtımında dikkat çeken özellikleri ile kullanıcıları heyecanlandıran LG CineBeam PH3oN modelini sizler için temin ettik ve ofisimizde incelemek üzere masaya yatırdık. Şimdi gelin ürün bizlere neler sunuyor birlikte bakalım.
Tasarım
LG CineBeam, son derece portatif, şık ve sade tasarıma sahip bir cihaz. Kendisi gibi aynı düzeyde hazırlanan kutu, beyaz rengi ve üzerinde ürün resmi ile birlikte bazı teknik bilgileri içeren metinler ile dikkat çekiyor. Projektörü kutusundan çıkardığımızda içinden LG CineBeam PH30N, uzaktan kumanda, güç kablosu, adaptör, kumanda pili ve kullanım belgeleri çıkıyor.
Ürünü masaya koyduğumuzda son derece şık bir yapıda olduğunu gözlemliyoruz. LG, tasarımda tamamen beyaz renk kullandığı üründe metin ve bilgilendirici şekilleri gri renklerle hazırlamış. Ürün, son derece ufak bir yapıda öyle ki neredeyse bir elden sadece birkaç santim daha büyük. Ölçülerde genişlik ve yükseklik yaklaşık 13 cm, derinlikte ise 4 cm. Ağırlık tarafında ise ürün yarım kilogram ağırlığa sahip.
LG CineBeam projektörün üst bölümünde Focus olarak belirlenmiş bir ayar çubuğu bulunuyor. Bu çubuğu sağa ya da sola yaklaştırarak görüntü odağı ayarlanabiliyor. Aynı alanın alt kısmında ise dört yönlü navigasyon ve güç düğmesi yer alıyor. Cihazın ön ve arka bölümlerine baktığımızda ön bölümde büyükçe bir mercek bizleri karşılıyor. Bu bölümün tam tersi arka kısımda ise cihazın giriş ve çıkış bağlantıları göze çarpıyor. Bu alanda sırasıyla; şarjda ya da güçte çalışmayı ayarlama anahtarı, kumanda alıcısı, 3.5mm kulaklık jackı, HDMI girişi, USB girişi ve güç girişi yer alıyor. Bu girişilerin altında ise ürünün destek verdiği lisanslı ürün markaları bulunmakta.
Projektör, soğutma tarafında içerisinde dahili fan barındırıyor. Fan, yan bölümlerde bulunan delikli ızgaralar sayesinde soğutma işlemini gerçekleştiriyor. Tasarıma dinamik bir hava katan bu ızgaralardan biri, dahili hoparlör için ses çıkışı da sunuyor.
Teknik Detaylar
LG CineBeam, son derece kompakt ve taşınabilir bir projektör olarak karşımıza çıkıyor. Zaten ufak yapısı ile bu iki kullanım şeklini destekleyen cihaz, doğal olarak hem kablolu hem de kablosuz çalışma imkanı sunuyor. Bu tarafta kablolu ve kablosuz çalışma hem görüntü aktarımında hem de güç kullanımında karşılık buluyor.
Projektör, dahili bataryası sayesinde priz olmadan çalışabiliyor. Elbette kullanım bazında batarya iki saat kadar süreler sunsa da, kısa süreli izlenceler için bu süre gayet yeterli. Diğer türlü kablolu şekilde dilediğiniz sürede kullanma imkanınız var. Kablosuz kullanımın görüntü tarafında ise cihaz Miracast yani akış yayınlama desteği sunuyor. Dahili Bluetooth desteği ile birlikte dilerseniz sadece görüntü ya da ses ile birlikte görüntü aktarımı yapabilmeniz mümkün. Zira cihaz dahili olarak 1W gücünde hoparlör barındırıyor.
Bir projektörde elbette birçok detay önemli ancak en önemlisi nedir diyecek olursanız ampül ömrü deriz zira bu cihazların ampülleri, sahip oldukları her şey. LG CineBeam, lamba tarafında çok uzun ömür sunan bir donanıma sahip. Eğer LG CineBeam projektörü, her gün 8 saat kullanırsanız, ürünün lambası 10. yılın sonunda ömrünü tamamlamış oluyor. Bu değer, bu yapıdaki bir cihaz için son derece iyi.
Görüntü tarafında cihaz, 1080p Full HD görüntüleri yansıtabiliyor. Elbette Full HD kalitesi, cihazı sadece kablolu olarak kullanırsanız geçerli oluyor. Dahili batarya ile kullanımda çözünürlük, güçten kazanma adına 720p seviyesine iniyor. Yansıtma genişliğinde ise LG CineBeam, 100″ inç alana kadar kullanım imkanı tanıyor.
Projektörün kullanım deneyimini etkileyen en önemli bir diğer unsur, lambanın sunduğu ansilümen parlaklık oranı. Bu alanda LG, boyut ve kullanım odağı doğrultusunda cihazda 250 Ansilümen parlaklık desteği sunuyor. Bu parlaklık değeri, esasen alışkın olduğumuz projektör lablarına oranla daha düşük, ancak kullanım tipi ve cihazın yapısı bu oranı kabul edilebilir seviyede tutuyor. Tam karanlık ortamlarda son derece başarılı olan cihaz, aydınlık ortamda performansını kaybedebiliyor. Kontrast tarafında ise 100.000:1 oranında iyi sayılabilecek bir değer görmekteyiz.
LG CineBeam, kullanım tarafında kurulumu ve kullanımı en rahat cihazlar arasında yer alıyor diyebiliriz. Cihaz taşınabilir yapıda olduğundan isterseniz duvara, isterseniz tavana ya da o an karşınızda ne varsa oraya yansıtabileceğiniz bir şekilde çalışıyor. Özellikle yattığınız yerde tavana bakarak film seyretmek ya da aynı şekilde oyun oynamak gibi zevkleriniz varsa, LG CineBeam bu işleri başarıyla yerine getirebiliyor.
Hocanın Yorumu
LG CineBeam, ufak ve hafif yapısı ile dikkatleri üzerine çeken şık projektörlerden biri. Mobil yapıyı hem donanım hem tasarımla birleştirmeyi başaran bu cihaz, sunduğu görüntü kalitesi ve performansı ile kendi sinemasını yanında taşımak isteyen tüm kullanıcılar için tercih edilebilir bir ürün. Dilerseniz film, dilerseniz oyun dilerseniz sunum ne olursa olsun LG CineBeam, yansıtma görevini son derece başarılı bir şekilde yerine getiriyor.
Ürün incelemesini burada sonlandırırken, ürünün ülkemiz pazarında 2700 TL civarında fiyat etiketi ile satıldığını belirtelim. Cihazın testlerini ve yakın markaj incelemesine, yazının başında bulunan video bağlantısından ulaşabilir, görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere!
