Cumartesi, Nisan 27, 2024

LinkedIn’e Clubhouse Benzeri Özellik Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bugün Techcrunch ekibi, Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji ve yazılım devi Microsoft’un sahip olduğu şirketin, içerik oluşturucuların topluluklarıyla bağlantı kurmalarına olanak sağlamak için tasarlanmış bir “sosyal ses deneyimi” planlarını onayladığını bildirdi. LinkedIn, özelliğin Clubhouse konseptine farklı bir yorum kattığı ve diğer platformlardan farklı olduğunu çünkü yalnızca bir sosyal profille değil, kullanıcıların profesyonel kimliğiyle bağlantı sağlayacaklarını dile getirdi.

Concept Mock.LinkedIn 743x1536 1
LinkedIn'e Clubhouse Benzeri Özellik Geliyor! 2

LinkedIn sözcüsü Suzi Owens, ses özelliğinin gelişimini onaylarken, “LinkedIn konuşmalarında hikayelere, video paylaşımlarına ve platformdaki yayınlara yansıyan yaklaşık %50 büyüme görüyoruz. Profesyonel kimliğinizle bağlantılı benzersiz bir ses deneyimi yaratmak için bazı erken testler yapıyoruz. Üyelerimize topluluklarıyla bağlantı kurmaları için daha da fazla yol sağlamak için LinkedIn’in etkinlikler ve gruplar gibi diğer bölümlerine nasıl ses getirebileceğimize bakıyoruz” dedi.

Clubhouse’dan farklı olacak

LinkedIn, kullanıcıların profesyonel rollerinin ve kimliklerinin bir parçası olarak içerikle daha rahat etkileşimde bulunabileceklerine ve örneğin LinkedIn Live’da kullanılan mevcut moderasyon araçlarından yararlanabileceklerine inanıyor.

Owens, “Önceliğimiz, insanların kendilerini güvende hissettiği ve üretken olabildiği güvenilir bir topluluk oluşturmaktır. Üyelerimiz LinkedIn’e gerçek insanlarla saygılı ve yapıcı görüşmeler yapmak için geliyorlar ve biz de tam da bunu yapabilecekleri güvenli bir ortama sahip olmalarını sağlamaya odaklandık” dedi.

LinkedIn’in 740 milyon küresel kullanıcısı var ve LinkedIn’deki bir etkinliğe 2020’de yıllık yüzde 30 artışla 21 milyon kişinin katıldığını söylüyor. Yeni Ses Odaları özelliği şu anda test aşamasında ve şirket, yakında beta testine girmesi muhtemel olmasına rağmen, lansmanını beklediğinde paylaşmadı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler