Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Macbook Air 2022, M2 İşlemci ile Birlikte Gelecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple analisti ve iOS geliştiricisi @dylandkt, yakın zamanda paylaştığı bir Twitter gönderisinde, bir sonraki Macbook Air modelinin 2022 yılının ortasında piyasaya sürüleceğini ve MagSafe teknolojisi, 1080p web kamerası, USB-C bağlantı noktaları ve 30 watt’lık bir güç adaptörü ile geleceğini iddia etti. Sızıntı yapan kişi, ince dizüstü bilgisayarın herhangi bir aktif soğutmaya sahip olmayacağını belirterek, 24 inç iMac’e benzer renk seçenekleri olacağını da sözlerine ekledi.

Bildiğiniz üzere Cupertino merkezli teknoloji ve yazılım devi Apple, geçtiğimiz günlerde yeni nesil M1 çiplerini ve bu çiplere sahip yeni nesil Macbook Pro ürün grubunu tanıttı. Lansmanda görmediğimiz tek şey yeni nesil bir Macbook Air modeliydi.

Yeni Macbook Pro’lar; MagSafe şarj teknolojisine sahip ve beraberinde SD Kart ile HDMI yuvası da sunuyor. Eski tasarım Macbook Pro’ya dönen şirket dizüstü bilgisayar ailesinde yeniden değişikliğe gidiyor.

Tasarım değişikliği Macbook Air’e de gelecek

Ekran Resmi 2021 10 24 20.58.07
Macbook Air 2022, M2 İşlemci ile Birlikte Gelecek! 2
https://twitter.com/dylandkt/status/1451273740722098177?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1451273740722098177%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.techspot.com%2Fnews%2F91896-apple-2022-macbook-air-expected-ship-m2-chip.html

Gelecek senenin Macbook Air modelleri hakkında daha çok tasarımsal açıdan konuşan Dylan, tasarımın daha ince ve daha hafif olmasına rağmen yeni MacBook Pro’ya benzeyeceğini iddia ediyor. Ayrıca, çerçeveler ve klavye alanı kirli beyaz renkte olacak ve klavye tamamen işlev tuşlarını barındıracak

Dylan ayrıca, satın alırken, Apple’ın sekiz çekirdekli ekran kartlı ve yedi çekirdekli ekran kartlı bir modeli biraz daha ucuz fiyata sattığı mevcut nesil MacBook Air’de gördüğümüze çok benzer bir seçenek sunacağını da iddia ediyor.

Basitçe eski MacBook olarak ortaya çıkabilecek yeni MacBook Air’in Apple’ın kendi M2 işlemcisi ve Mini LED donanımlı bir ekranla geleceği iddia ediliyor. Güvenlik tarafında Face ID yüz okuma teknolojisi, SD kart yuvası veya HDMI bağlantı noktası beklenmiyor. En az iki harici ekran desteği sunması ve başlangıç modelinin fiyatının biraz artması bekleniyor.

Dylan, geçmişte Twitter’da yaptığı paylaşımlar ile, Apple’ın resmi olarak duyurmasından önce M1 işlemcili iPad Pro ve 24 inç iMac ile ilgili yaptığı ayrıntıları doğru bir şekilde paylaşarak, son zamanlarda sağlam iddialarda bulundu.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler