Cuma, Mart 29, 2024

Maksimum Dayanıklılıkta Gorilla Glass Victus Camlar Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Akıllı telefonunuzu düşürdüğünüz zaman, içiniz bir cız eder. Telefonun en korunaksız yeri ekranlar düşmeye bağlı çatlamış, kırılmış ve hatta parçalanmış olabilir. Corning bu olumsuzluğu engellemek ve telefon camlarını daha korunaklı kılmak adına yeni teknolojilere adım atıyor. Gorilla Glass Victus çalışmaların yeni meyvesi.

Akıllı telefonların ekranını en başta düşmelere karşı koruyacak, bununla beraber darbelere ve dış etkilere karşı da koruma sağlayacak son seri camlar, büyük bir sorunun önüne geçmesi için tasarlanmış.

Firmaya göre, çok sık kullanılan ve aktif kullanımda olan modellere bakıldığında en güncel model olan Gorilla Glass 6’nın üzerinde çok gelişim sağlandı.

Gorilla Glass Victus düşmelere karşı tam koruma sunacak

Deneyimleme fırsatı olmadığı ve herhangi bir telefonda henüz kullanılmadığı için firmanın iddiasına göre diyeceğim, yeni cam 2 metreden düşmeye dayanıklı. Hemen gözde canlandıralım. Telefon kulak seviyesinde ve konuşuyorsunuz. Talihsiz bir kasa oldu ve o seviyeden yere düştü.

Corning diyor ki Gorilla Glass Victus koruması varsa, telefonun ekranına hiçbir şey olmayacak. Tabii ki siz 2 metreden daha uzun değilseniz. 🙂 Düşme koruması başarılı gibi ama tek başına yeterli olacak bir şey değil.

Gorilla Glass Victus

Bizim akıllı telefonlarda en çok yaşadığımız sorun, cebimize koyduğumuz zaman çizilmesi. Anahtar, kalem, bozuk para ya da herhangi bir başka neyse telefona temas ettiğinde ekran çiziliyor. Gorilla Glass 6 çizilmelere karşı eh işte diyebileceğimiz seviyede.

Yeni cam ise çizilmeye karşı iki kat daha korunaklı. Gorilla Glass 6 üzerine 2 kat daha korunaklı cam olunca telefon çizilmez gibi geliyor ama bakacağız.

Daha sağlam olduğu, daha korunaklı olduğu söylenen cam ilk kez Galaxy Note 20 Ultra ile kullanılacak. İşte asıl o zaman göreceğiz söylendiği kadar koruyacak mı yoksa büyük bir hüsran mı olacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler