Perşembe, Nisan 18, 2024

Maliye Bakanlığı YouTube Kanallarını Vergiye Bağlama Kararı Aldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ülkemizde de popüler YouTube kanalları aylık olarak iyi cirolar elde ederek geçimlerini bu şekilde sağlıyorlar. Ancak artık Maliye Bakanlığı YouTube kanalları için vergi sistemini devreye sokuyor. Yeni YouTube vergi sistemi hakkında detaylar haberimizde.

Yeni YouTube Vergi Sistemi Nasıl Olacak ?

İnternet üzerinde YouTuber‘lar kendi konularını belirleyerek çekimlerini gerçekleştiriyor ve kendi fan kitlelerinden para kazanıyorlar. Ayrıca hiçbir gelirin vergisi ödenmediği gibi, Maliye Bakanlığı son zamanlarda giderek popülerleşen YouTube olayına el atarak vergi sistemini aktif etme kararı aldı.

Geçtiğimiz aylarda da sosyal medya reklamlarından vergi alınması olayı patlak verdikten sonra, bu kez de YouTube kullanıcıları için açıklama yapıldı. Hal böyle olunca, çok yakın zamanda tüm YouTube kanalları kazanmış oldukları tüm gelirlerden vergi ödemek zorunda kalacak. Verginin yüzdesi 2016 gelir sistemine göre hesaplanacağı gibi, %18 olarak hesaplanacağı söyleniyor. Yani ayda 1000 TL kazanan bir YouTuber bu paradan 180 TL‘sini devlete vergi olarak ödemek zorunda kalacak. Cebine kalacak para ise 820 TL olacak.

YouTube
Vergiden Kaçmak İçin Kuzey Kıbrıs’ı Tercih Edenler Var

Her gün YouTube üzerinde binlerce video yükleniyor ve izleniyor. Bu videoların sahipleri ise vergiden kaçmak için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi ülkeleri tercih ederek vergiden kaçma girişimlerinde bulunuyorlar. Ancak Maliye Bakanlığı KKTC‘ye kaçan vergi kaçaklarını da belirlediği gibi, bu vergilerin ödenmesi için çalışmaların yapıldığı belirtiliyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

6 YORUMLAR

  1. Bi vergi almadığınız bu kalmıştı bundanda alın. Adam gidiyor kendi emeğiyle bir video çekip atıyor sen geliyorsun parasına konuyorsun. Verginin de suyunu çıkarın. Aferin size…

  2. Bu haberleri uğraşarak yayinliyorsunuz ama bunu ben sizden başka yerde duymadım yada gormedim bu haberin doğru olduğunu emin misiniz ? Yada başka kaynak gosterirmisiniz ?

    • Merhaba,

      YouTube vergi kanunu henüz yasalaşmadı. Ancak bunun ile ilgili pek çok gazete ve haber siteleri haberlerini geçti. Resmileşmeden resmi gazetede yayınlanmadığı için onaylanması beklenmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler