Salı, Nisan 23, 2024

Masanın İçerisine Bilgisayar Kurarsak Ne Olur? #NeOlur 28

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası takipçilerinin bir hayli sevdiği ve yakından takip ettiği bir video serimiz var. Her seferinde farklı bir çılgınlığı gerçekleştirdiğimiz #NeOlur serilerinden söz ediyoruz. Geçtiğimiz haftalarda da yine bu serinin yeni çalışmalarından biri olan #NeOlur 28 videomuzu yayınlamıştık.

Masanın içine bilgisayar sistemi kurduğumuz bu çalışmamız da bayağı bir ilgi gördü. Dilerseniz henüz izlememiş olan ya da çalışmamızdaki detayları merak edenler için #NeOlur 28 serimizin detaylarını bir ele alalım. Sistemi nasıl hazırladık? Neler kullandık?

Kaçırmayın: Sıvının İçinde Bilgisayar Çalıştırırsak Ne Olur? #NeOlur 27

Masasının İçinde Sistem – #NeOlur 28

Yine sizden gelen yorumlar üzerine hazırladığımız sistemimizde yola çıktığımız temel nokta, masanın içine custom bir sistem toplama. Peki bunu nasıl yaptık? Evet sürece başlayalım.

İlk aşamada masanın hazırlanması noktası oldu. Projede tamamen ceviz ağacından yapılmış olan 170 cm uzunluk ve 90 cm genişliği olan bir masa kullandık.

NeOlur 28

İlk aşama bu masanın hazırlanış aşaması. Sistem parçalarının yerleşimine göre planlamalar yapıldı ve ölçüler belirlendi. Belirlenen ölçülere göre masanın iç bölümünün kesilmesi işlemi yapıldı.

Ceviz ağacı masanın içi CNC ile kesildikten sonra sıra geldi saç kısmının ayarlanmasına. Sistem parçalarının taşınacağı saç kısmının yapımıyla devam ettik. Saça istenen şekil verildikten sonra artık masa ile montaj aşamasına geçildi.

NeOlur 28

Bu yerleşimden sonra da tüm sistem parçalarıyla beraber bir yerleşim planlaması gerçekleştirdik. Kullanılan sistem parçalarının yerleşimi için saç üzerinde belli noktaların kesimi de yapıldı. Masanın ayaklarının da montajı yapıldıktan sonra artık sıra geldi sistemin parçalarını bir araya getirmeye.

Masa ve Parça Detayları

  • Masa: 170 X 90 cm tamamen ceviz ağacı
  • Üst Cam: 120 X 60 cm temperli cam
  • Alüminyum Kısım: 4 mm kalınlığında ince saç bölümü.

NeOlur 28

Kullandığımız Sistemde Yer Alan Parçalar Neler?

Hemen masanın içerisinde yer verdiğimiz sistemin parçalarından da söz edelim. Hem şık bir görüntüye sahip olan sistem hem de bir o kadar güçlü bileşenlerden oluşuyor. Kullanılan bileşenler ise şöyle;

  • İşlemci: AMD Ryzen 9 5900X serisi
  • Ekran Kartı: Gigabyte RTX 3080 Ti serisi
  • Anakart: Gigabyte X570S AERO G serisi
  • RAM: ThermalTake Toughpower 16GB 4600 MHz
  • SSD: 2xSeagate 1 TB Firecuda GEN4 M.2
  • HDD: 2xSeagate iRonwolf 4TB
  • Soğutma: ThermalTake C360 DDC Soft Tube
  • Güç Kaynağı: ThermalTake Toughpower PF1 1050W 80+ Platinum.

Sistemin kurulumunu gerçekleştirdikten sonra sıra geldi, masanın bileşenler için belirlenen bölümlerine yerleşimler yapmaya. Sırasıyla parçalar, masada belirlenen bölümlere yerleştirildi.

Sonrasında ise bağlantılar gerçekleştirildi. Tabii ki burada kablolamaları da unutmamak lazım. Tüm sistemin kabloları da görüntüyü bozmayacak şekilde düzenlendi.

Sistemimizi kurduktan sonra sıcaklıklar açısından fikir vermesi adına da oyun testleri gerçekleştirildi. Videodan da görebileceğiniz gibi oyun testlerinde de sistem ısınıyor mu herhangi bir sorun yaratıyor mu bunları test ettik.

Bu arada ısınma derken, merak edilen bir detaydan daha söz edelim. Sonuçta masanın üzeri kapalı. Aklınızda bir soru işareti oluşabilir.

Bu sistemde ısınan havanın nasıl dışarı atılacağını düşünebilirsiniz. Burada tabii ki belli havalandırma bölümlerinin olduğunu belirtelim. Ham yanlarda hem de alt kısımda belli bölümlerde gerekli hava çıkışları var. Bu sayede sistem ısınma sorunu gibi bir sorun yaşamıyor.

NeOlur 28

Zaten oyun testlerini de videoda görebilirsiniz. Isı değerlerinin ne seviyede olduğunu anlaşılıyor. Evet bu detayı da verdikten sonra artık gelelim sona.

10 günlük bir çalışmanın sonrasında ortaya çıkan #NeOlur 28 masa içerisinde sistem artık hazır. Bir hayli yorucu bir çalışma olsa da ortaya çıkan sonuç bayağı güzel oldu. Herkesin evinde yer vermek isteyeceği bir ürün oldu diye düşünüyorum. Artık yorum sizin.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler