Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Japon Otomotiv Devi Türkiye’den Çekildi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türkiye’de otomobil pazarı bir hayli değişken. Stok sorunları, kur dalgalanmalarına bağlı fiyat değişiklikleri derken Türkiye’de otomobil pazarının bir hayli değişken olduğunu görüyoruz. Pazarın durumu bu olunca, markaların sürpriz kararları da gelebiliyor. İşte benzer bir sürpriz karar Mazda cephesinden geldi. Japon devi Türkiye’den çekildiğini duyurdu. Peki bundan sonra süreç nasıl işleyecek?

Mazda Türkiye’den Çekiliyor

Aslında bakarsanız Mazda’nın Türkiye otomobil pazarında niş bir kitlesi var. Markanın sevilen araçları da var. Fakat satış rakamlarının istenen seviyelere çıkması için daha geniş kitlelere ulaşmak gerekiyor. Mazda da bunun sıkıntısı çeken markalardan biri olsa gerek ki marka Türkiye pazarından çekildiğini açıkladı.

Markanın resmi Türkiye sayfasına girdiğiniz zaman da araç satışlarının durduğu gözüküyor. Bayiler üzerinden de satış olmayacağını belirtelim. Açıklamalara göre marka süresiz olarak faaliyetlerini durdurmuş durumda. Yani bu da demek oluyor ki satışlara ara verme durumu yok. Tamamen çekilme kararı var.

Mazda Türkiye’den

Mazda Sahipleri Ne Yapacak?

Mazda aracı olan kullanıcıların ise endişelenmesini gerektirecek bir durum yok. Marka belli bir süre daha yedek parça ve servis hizmetlerine devam edeceğini açıkladı. Süreçte servis ya da parça sıkıntısı yaşanır mı bilemiyoruz.

Türkiye otomobil pazarı için benzer örnekleri daha önce de gördük. Chery bir dönem Türkiye’den çekilmiş ve bomba gibi geri dönmüştü. Mazda için de benzer bir kader geçerli olacak mı göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler