Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Metal Gear Serisi’nin Toplamda Kaç Milyon Sattığı Açıklandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Metal Gear Serisi’nin çıktığı günden bu yana toplam kaç milyon adet satış yaptığı belli oldu. Konami’nin ünlü oyun serilerinden olan Metal Gear serisi, çıktığı günden beri Konami’nin en popüler serilerinden biri oldu. Metal Gear serisi ilk oyunundan beri oyuncular tarafından çok seviliyor.

Bu serinin son oyunu olan Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, 2015 yılında piyasaya çıkmıştı. Çıktığı zamanlarda oyun çokça yorum almıştı. Bu yorumların çoğu ise oyunun hikayesinin tam bitmemesi ile ilgili olan yorumlar olmuştu. Oyunun bir sonunun olmamasının en büyük nedenlerinden birisi ise Metal Gear oyunlarının geliştirici olan Hideo Kojima’nın, Konami ile bir problem yaşayıp şirketten tartışmalı bir şekilde ayrılması olmuştu.

mgs 2

Kojima’nın şirketten ayrılmasıyla birlikte şirket, oyunun başına başka birini geçirdi. Her ne kadar oyunun başına başka birisi geçmiş olsa da oyun, serinin son oyunu olduğundan dolayı hiçbir zaman hikayesiyle beklentileri karşılayamadı. Durum böyle olsa da oyun çıktığı dönemde bile fazlasıyla satış adedine ulaştı. Şimdi ise tüm serinin toplam kaç milyon adet sattığı açıklandı.

Metal Gear Serisi Toplam Ne Kadar Adet Sattı ?

Konami, toplam serinin kaç milyon adet sattığını geçtiğimiz günlerde açıkladı. Konami, serinin 1987’de çıkan ilk oyunu olan Metal Gear 1’den beridir ne kadar sattığını açıkladı. Konami’nin açıklamasına göre tüm seri toplam 60 Milyon adet satmış. Bu rakam iyi bir rakam olarak gözüküyor.

mgs 3

Şimdi ise Konami, Metal Gear Solid Delta: Snake Eater’ı çıkartmaya hazırlanıyor. Şirketin bu yaptığı oyunla birlikte serinin daha da fazla satış rakamına ulaşması olası gözüküyor.

Çağrı Yavan
Çağrı Yavan
Merhaba, ben Çağrı Yavan. Teknoloji ve oyun dünyasına meraklı bir yazarım. PC Hocası'nda, oyunlar ve teknoloji ile ilgili haberleri takip ediyor, okuyuculara bu alandaki yenilikleri aktarmak için çalışıyorum. Oyunları ve teknolojiyi sevmek, takip etmek ve paylaşmak benim için bir tutku.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler